ZONA ALBINA DIN CARTIERUL GEORGE ENESCU, SUB ASEDIUL JAVRELOR COMUNITARE

De câteva zile, o haită de câini veniți de nu se știe unde, a pus stăpânire pe spațiul din zona magazinului ALBINA, din cartierul George Enescu. Am numărat cel puțin 12, de felurite culori și mărimi. Locuitorii din zonă nu știu cum s-au procopsit cu o asemenea belea. Fiindcă este un spațiu deschis, unde se adună și oameni din afara cvartalelor de blocuri, la o cumpărătură, la o cafea, la o pizza, la o shaormă, la o rugăciune, la o legumă în Piața Mică, câinii vagabonzi nu sunt o povară decât pentru cei care locuiesc în preajmă. Ceilalți suceveni, aflați doar în trecere, chiar îi giugiulesc iar unii consumatori mai generoși de pe terase le aruncă și câte o coajă de pizza, javrele devenind astfel captive locației.

Peste zi, puzderia de mamifere comunitare zburdă prin tot teritoriul pe care au pus stăpânire. De la Curcubeul la Serviciul de Ambulanță, de la Piața Mică la Liceul de Informatică, printre toate blocurile din zonă, de   la un buncăr la altul, neobosite. Dacă admonestezi cumva vreuna dintre patrupede, ai încurcat-o. Se adună toate, haită și vai de steaua celui care a cutezat să le înfrunte. Într-o mică investigație realizată în această după-amiază, am reușit să dibuim și care sunt subunitățile acestei mari divizii de comunitari, apărute de niciunde și de care municipalitatea încă nu a aflat, deși o bună parte dintr-un cartier rezidențial a fost deja cucerit. Este astfel o subdivizie care patrulează în jurul Serviciului de Ambulanță Județean, o alta care a luat în stăpânire Strada Zorilor până la Curcubeul, alta patrulează aleile dintre blocuri până la buncărele de la Piața Mică, a patra, mai famelică bate trotuarul spre Colegiul de informatică. Dar favoriții stăpânesc spațiul strâmt de la gardul pizzeriei  Pepenero. Acolo este vadul cel mai bun. Între două limuzine, la umbră, se odihnește în tihnă liderul haitei. Având o blană maronie cu vaste suprafețe de culoare mai închisă pe spinare, amintește chiar și oamenilor că poartă urma unor gene ale unui strămoș câine lup. De aceea primește mai des mâncare caldă servită în cutii de plastic de la  madame înduioșate, pe lângă blocuri, lucru pe care ceilalți nici n-ar putea să-l viseze. Când se plictisește de gestionat ocupația  printre limuzinele parcate la pizzerie, barosanul trece drumul, se răsucește scărpinându-și cu satisfacție blana  de pe spinare de iarba proaspăt tunsă după care preia o poziție demnă, privind contrariat și arțăgos la cei care-i fac poze pentru ziar.

Am terminat cu gluma. Pentru că în timpul zilei aceste jivine agasează cetățenii, riverani sau doar în trecere. Pentru că sumedenie de oameni, bărbați, femei dar mai ales copii trăiesc cu teama că vor putea fi oricând atacați de una dintre ne-binevenitele patrupede. Pentru că la căderea serii se adună toate pe platoul din fața magazinului ALBINA unde își încep concertul infernal de lătrături care durează  până spre ziuă, incitate de bețivii care își petrec și dânșii noaptea, suduind, răgând și sugând pet-uri de bere unul după altul pe  băncile din micuța piață, pentru că oamenii onești nu pot lipi geană cu geană cât e noaptea de lungă, până când comunitarii, cu patru sau cu două picioare nu se istovesc, cerem ca Primăria să intervină, cu respectul cuvenit, pe lângă firma de ecarisaj și pe lângă Poliția Locală, să scoată de sub asediul celor două armate zona ALBINA. Nu de alta, dar săptămâna viitoare începe școala iar sutele de copii din această parte a municipiului Suceava vor trebui să se odihnească, să se trezească devreme, să meargă să învețe carte, pentru ca nu cumva mai târziu să-și piardă nopțile pe aceleași bănci, suduind și întărâtând javrele comunitare.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *