Zona Urbană Funcțională Suceava, transport de călători comun cu cele 8 localități din zonă, proiect cu Banca Modială, anunțat de primarul Sucevei, Ion Lungu

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că a avut ieri o discuție în sistem videoconferință cu reprezentanții Băncii Mondiale și ai Ministerului Dezvoltării, pentru realizarea studiului de dezvoltare urbană a Zonei Urbane Funcționale Suceava. Toate cele 8 localități din jurul municipiului Suceava, începând cu orașul Salcea, comunele Șcheia, Moara, Bosanci, Ipotești, Adâncata, Mitocu Dragomirnei și Pătrăuți și-au dat acordul pentru stabilirea acestei zone de dezvoltare urbană funcțională.

”Vom avea discuții în cursul lunii ianuarie anul viitor, cu reprezentații Băncii Mondiale pe această temă. Primul proiect pe care dorim să îl facem este pe zona metropolitană de transport, să facem un parc de autobuze noi pentru ca să scoatem sistemul de transport interjudețean să fluidizăm traficul din oraș. Vrem să facem o autogară în zona TASA, în zona Traian Vuia, TPL fiind ultimul peron al acestei autogări, pentru ca persoanele care vin din județ să poată fi preluate de transportul local și duse în oraș. ”, a declarat primarul municipiului reședință de județ, Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *