ZOOM cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei! O nouă modalitate de a ”vizita” cu întreaga clasă cel mai frumos loc din Suceava, altfel de vizită în altfel de timpuri

Muzeul Național al Bucovinei (MNB) vine cu o nouă provocare educațională pentru elevi. Știut fiind că în această perioadă pandemică vizitarea muzeelor se poate face doar în grupuri mici, de maxim 5 persoane (excepție făcând familiile cu mai mulți copii), specialiștii Cetății de Scaun a Sucevei, serviciu în cadrul MNB, au găsit o variantă ca cetatea să fie vizitată de întreaga clasă!

Cum? Aflăm din propunerea transmisă de ei și afișată pe contul de socializare al Cetății de Scaun a Sucevei și al MNB:

 ”PROGRAMAȚI O VIZITĂ VIRTUALĂ LA CETATE!

Cu ajutorul aplicației ZOOM, un muzeograf va ghida elevii prin încăperile cetății și va oferi, în timp real, informații inedite și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

Ideea ne-a venit la sfârșitul lunii mai, atunci când folosind aplicația Zoom am adus copii din Suceava și Hunedoara ”împreună”,  în timp real,  prezentându-le Cetatea de Scaun a Sucevei. Plecând de la această plăcută experiență, propunem cadrelor didactice care folosesc aplicația Zoom o altă modalitate de a „vizita”, împreună cu toată clasa, Cetatea de Scaun.

CUM VA FUNCȚIONA?

Desigur, puteți participa la acest gen de activitate descărcând și folosind aplicația Zoom.

Programarea este obligatorie, pentru a putea primi link-ul întâlnirii, precum și parola, cu care vă veți putea conecta.

Copiii, din fața calculatorului, pot vizita Cetatea de Scaun a Sucevei cu ajutorul muzeografului care, folosind un dispozitiv smart, îi va ghida prin încăperile cetății. Copiii vor primi informații despre istoria acestui monument istoric, muzeograful îi va „conduce” prin cetate până în curtea interioară, le va arăta orașul Suceava așa cum se vede de pe terasele cetății, îi va provoca pe copii la discuții și le va răspunde la întrebări.

La finalul vizitei on line, cadrele didactice vor primi materiale didactice (teste, rebusuri, fișe de lucru), cu care, prin joc și învățare, copiii își completează cunoștințele nou dobândite. Acestea pot fi descărcate și de pe pagina de facebook a cetății: Cetatea de Scaun a Sucevei – Suceava Princely Fortress.

CUM SE POT FACE PROGRAMĂRI?

Cadrele didactice interesate de acest mod de a descoperi tainele Cetății de Scaun a Sucevei împreună cu elevii, se pot programa la numărul de telefon 0784 – 275644, sau pe adresa noastră de email: cetate@muzeulbucovinei.ro . Veți primi un email de confirmare, care conține invitația pentru întâlnire și parola pentru a vă putea conecta.

Așadar, profitând de tehnologia smart, vă propunem un tur ghidat, virtual, al Cetății, cu toată clasa deodată (până când vremurile ne vor da voie să interacționăm, din nou, în grupuri mai mari).

Aceste tururi ghidate virtuale oferă posibilitatea cadrelor didactice de a realiza unele lecții de istorie într-un mod interactiv.

Activitățile educaționale se desfășoară de luni până vineri.”

 

Ne alăturăm specialiștilor muzeului și îi invităm pe elevi să dea ZOOM pe Cetatea de Scaun a Sucevei și să participe la activitățile atât de bine adaptate la condițiile actuale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *