Activitate în parteneriat a Colegiului Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți cu USV, în cadrul programului “Săptămâna verde”
Ultima zi a programului educaţional Săptămâna Verde a debutat la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți cu mult entuziasm şi multe activităţi interesante pentru cei 50 de elevi implicaţi în proiectul „Schimbarea începe cu mine. Dezvoltarea abilităţilor de leadership şi implicarea civică a tinerilor din judeţul Suceava”, în parteneriat cu Asociaţia Educaţie la puterea Excelent şi Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava, prin reprezentanţii acestora.
Proiectul, finanţat de Consiliul Judeţean prin programul dedicat activităţilor nonprofit de interes judeţean 2024, s-a concretizat în susţinerea a 4 workshopuri susţinute de cadre didactice cu experinţă din cadrul USV: conf. univ. dr. Otilia Clipa, conf. univ. dr. Doina Maria Schipor, lect. univ. dr. Constantin-Florin Domunco, lect. univ. dr. Sterian Suciu, lect. univ. dr. Otilia Bordeianu, participanţii având posibilitatea să pună în practică noţiunile învăţate, prin elaborarea unui proiect de gestionare a unei probleme cu care se confruntă comunităţile locale din judeţul Suceava.
Cele mai bune 10 proiecte vor fi prezentate în cadrul unui eveniment care va avea loc pe 16 noiembrie 2024 la Suceava, primele 4 proiecte primind premii în valoare totală de 5000 de lei.
Activitatea la care au participat elevi din clasele 9-12, alături de profesorii coordonatori Alexandra Chifan şi Nicoleta Mitrofan, precum şi Andreea Ciobara, bibliotecar, a fost cu adevărat benefică pentru că le-a reconfirmat elevilor cât de important este să-şi urmeze visul, să creadă într-adevăr în puterea lor interioară pentru a fi leaderi de succes, împărtăşind cu ceilalţi viziunea care duce la productivitate şi acţiune.
Reprezentanții USV au transmis:
“Ne bucurăm să vă anunțăm că astăzi, la Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuţi, s-au încheiat cu succes ultimele sesiuni de workshopuri din cadrul proiectului „Schimbarea începe cu mine” și mulțumim colegiului pentru găzduire și pentru implicarea în acest proiect important pentru comunitatea noastră. Am fost impresionați și aici, la Rădăuți, de această generație de tineri dornică să își asume responsabilitatea de a contribui la evoluția în bine a comunităților noastre locale și privim cu încredere spre un viitor care arată foarte bine!
Vă mulțumim dragi tineri pentru participare și implicare și vă invităm să fiți alături de noi și în următoarele noastre activități, care vor avea loc pe 16 noiembrie la Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava. Așteptăm cu nerăbdare ca ideile voastre să prindă viață în proiectele prin care veți propune modalități concrete de rezolvare a problemelor cu care se confruntă comunitățile din județul Suceava!”