Pentru ce Marian Andronache trebuie să fie noul primar al Sucevei?

Marian Andronache, acum viceprimar al orașului Suceava, și-a anunțat săptămâna trecută candidatura pentru mandatul de primar al municipiului reședință de județ din partea Partidului Mișcarea Populară.

Alegerile locale sunt programate, precum se știe, în ziua de duminică,  27 septembrie 2020.

Marian Andronache, lucrător cu state vechi în Primăria Suceava, responsabil în calitate de director  înainte, dar și după ce a devenit viceprimar, cu buna desfășurare a activității privind domeniul public al municipalității sucevene, propune viziuni noi în ceea ce privește modul în care trebuie condusă o primărie de municipiu reședință de județ. Suntem la început de secol XXI, există multiple probleme pe care municipiul Suceava anul acesta dar și, cine știe, în anii viitori, va trebui să le rezolve, de acum încolo.Nu este vorba despre acte semnate pe un colț de masă, pe undeva pe la București. Sănătatea populației din orașul Suceava  dar și asigurarea unor bune condiții pentru menținerea și dezvoltarea afacerilor locale, precum și atragerea de investitori care că pășească cu încredere în municipiu, sunt imperative care necesită rezolvare rapidă, rațională și onestă de către edilul Sucevei din mandatul 2020 – 2024.

Marian Andronache este cunoscut ca fiind om cinstit. Dar sunt câteva lucruri care i se impută, și la care dorește să ofere un răspuns direct, pentru a nu mai suscita comentarii răuvoitoare și lipsite de temei. El are domiciliul în municipiul Suceava, dar locuiește alături. Spun unii. Dar aceia nu știu că cealaltă locuință, ridicată pentru copiii lui Marian Adronache, este doar la 30 de metri de la panoul cu intrarea în municipiul Suceava, iar terenul pe care s-a ridicat construcția aparține de comuna cadastrală Suceava.

Pe de altă parte, toate terenurile din jurul municipiului reședință de județ fac parte din Zona metropolitană a municipiului Suceava. Cum de nu are Marian Andronache vilă în centrul orașului? Sau apartament de câteva stele, sau niște penthouse-uri? Ar putea să își pună unii întrebări.

Marian Andronache este vizitabil la casa lui  și recomandă să fie la fel de vizitabili și ceilalți care fac parte din protipendada orașului. Iar Ipoteștiul, ca și Moara, Salcea, Bosanci, Adâncata, Mitocul Dragomirnei, Pătrăuți și o bună parte din Șcheia, constituie, vrând, nevrând, componente reale ale zonei metropolitane configurată în jurul municipiului Suceava.

A doua problemă, când este vorba despre Marian Andronache, candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru funcția de primar al municipiului Suceava, vizează statutul său de membru al unei formațiuni politice:  PMP a dat un viceprimar Sucevei pentru că era nevoie de o majoritate în Consiliul Local municipal. Cele două voturi ale PMP au fost, nu de puține ori, determinante pentru ca proiecte importante pentru orașul Suceava să fie promovate și duse la îndeplinire. Altcumva ar fi existat o altă majoritate în deliberativul municipal și cine știe unde s-ar fi ajuns cu zarva ce s-ar fi iscat.

Vorbim despre perioada de acum, în plină pandemie COVID 19 și în preajma unei campanii electorale pe care candidații și-o doresc cât mai plină de sănge. Sângele vărsat, cred unii,  trebuind să fie al cetățenilor votanți, îmbolnăviți, decedați, desigur, nu al politicienilor care doresc să înșface puterea.

În acest peisaj, Marian Andronache, acum viceprimar al municipiului Suceava, candidat pentru funcția de primar al municipiului reședință de județ, din partea Partidului Mișcarea Populară, este un om cinstit, profesionist și cu o bună clarviziune. Este recomandat  ca unul dintre candidații care poate schimba în mai bine lucrurile din municipiul Suceava.   

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *