Firma ADURO IMPEX SRL București va realiza documentația tehnico-economică pentru sistemul integrat de fluidizare a traficului și îmbunătățirea calității vieții în municipiul Suceava

Primarul  municipiului Suceava, Ion Lungu,  a semnat în această dimineață contractul pentru realizarea documentației tehnico-economice privind proiectul ”Sistem integrat de management și modelare urbană destinat fluidizării traficului și îmbunătățirii calității vieții, în municipiul Suceava”.

Ion Lungu a arătat, într-o conferință de presă că acest proiect a fost licitat de Primăria Suceava, a fost adjudecat și contractul a fost semnat cu firma SC ADURO IMPEX SRL din București.

Valoarea contractului este de 750.652 lei.

Activitățile proiectului sunt:

– Crearea unui sistem integrat de management al traficului în municipiul Suceava (linie verde, detectarea numărului de vehicule aflate în trafic, detectarea locurilor de parcare neocupate – libere, amenajare/reamenajare intersecții, amenajare treceri de pietoni cu semnal controlat pentru persoanele cu deficiențe sau cu nevoi speciale etc.)

– Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor pe traseul Sofia Vicoveanca – Zona centrală – Cetatea de Scaun – Parc Șipote – Malul râului Suceava – Cetatea Zamca – Calea Unirii – strada Cuza Vodă – Cartierul Tinereții(Laniște).

– Plantarea de perdele vegetale-verzi, de-a lungul principalelor artere rutiere în vederea reducerii emisiilor de CO 2 și a poluării generate de traficul rutier.

Selectarea speciilor de arbori și arbuști care vor fi plantați se va face funcție de condițiile pedo-climatice specifice municipiului Suceava.

Suma necesară pentru realizarea documentației este asigurată din fonduri europene, lider de parteneriat fiind Agenția de Dezvoltare Nord – Est.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.