Putna, 17 – 18 august, Târgul de produse locale” la casele muzeu. Gabriela Teișanu, Călin Brăteanu, Liliana Ursachi și Ansamblul „Flori Vicovene” invitați la șezătoare și hora gospodarilor
„Târgul de produse locale”, eveniment în premieră în Putna, organizat și găzduit de pasionații deținători ai Caselor Muzeu din Putna, sprijiniți de administrația locală, prima ediție, care se va desfășura în perioada 17 – 18 august 2024, în generosul spațiu (curte, livadă, anexe) de la Casa Muzeu Bukowina, se anunță a fi unul așa cum era de așteptat, temeinic organizat, cu accent pe conservarea și promovarea tradițiilor, a produselor locale, a folclorului, a autenticității.
Evenimentul a luat naștere datorită pasiunii pentru promovarea tradiționalului și autenticului, cât și din dorința de a sprijinii producătorii locali pentru promovarea produselor meșteșugărești și a gastronomiei tradiționale, lansându-se astfel invitație către producătorii interesați să-și promoveze produsele, către localnici, turiști, către toți cei care iubesc produsele locale autentice să le admire, încerce, guste, să le achiziționeze.
De la un astfel de târg nu puteau să lipsească muzica și jocul popular, astfel încât, interpreți renumiți, și, totodată, specialiști în alte etnografiei cu tot ce cuprinde ea despre identitate locală și națională – folclor, dans, tradiții, obiceiuri, credințe populare, Gabriela Teișani și Călin Brăteanu au fost invitați să încânte participanții. Li se alătură cunoscuta interpretă Liliana Ursachi și Ansamblul „Flori Vicovene”, care vor anima evenimentele de pe parcursul celor două zile de târg: șezătoarea și hora gospodarilor.
Casa Muzeu Bukowina și sora mai tânără salvată de la dispariție, Casa Aionițoaiei, au mai găzduit evenimente de suflet, create și derulate din pasiune.
Cei doi inimoși iubitori de Putna autentică, care păstoresc cele două case muzeu, Vlad Bîcu dimpreună cu a sa familie – Zora, Iulia, Irina, Viorel, Teodora și Pascal Garnier cu Daniela, din dorința de a recupera memoria locului și de a promova frumusețea Putnei au fost implicați în numeroase acțiuni care au avut ca tematică arhitectura tradițională, tradițiile locale, meșteșugurile, gastronomia locală, meseriile tradiționale, întâmplări, oameni și locuri.
Alături le-au fost, întotdeauna, comunitatea locală dar și specialiști de la PACT pentru Patrimoniu, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Serviciul Etnografie al Muzeului Național al Bucovinei, Bucovina Brunch.
Detalii suplimentare despre eveniment: 0740 642 303