Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Vicovu de Sus, model de dezvoltare urbană pentru orașele din România

Anul 2023 a fost pentru orașul Vicovu de Sus un an bun. Mai multe investiții au fost finalizate, cu bani din bugetul local dar și din fonduri atrase, fie acestea guvernamentale sau europene.

Primarul Vasile Iliuț este în continuare preocupat de dezvoltarea orașului, iar modul în care îl gospodărește este la vedere. Fiindcă lucrurile care se văd bine făcute au mai mare greutate pentru vicoveni decât frazele meșteșugite și promisiunile lipsite de finalitate.

Anul 2024 aduce noi provocări administrației publice a orașului Vicovu de Sus dar și locuitorilor.

Așa cum veți vedea, este vorba despre investiții noi, de milioane de euro, în infrastructură, dar și în reabilitarea și modernizarea unităților de învățământ precum și în domeniul sportiv.

Primarul Vasile Iliuț a făcut o scurtă trecere în revistă a obiectivelor de investiții finalizate în anul trecut. Și nu sunt puține:

Astfel, în 2023, s-au finalizat lucrările la Grădinița cu program prelungit din Bivolarie pentru care urmează să fie autorizațiile necesare,  pentru ca din vara acestui an să fie dată în folosință.

Tot în Bivolărie, au fost  amenajate trotuarele și s-a instalat rețeaua de iluminat pietonal, oricând vizibilă și apreciată pe timp de noapte, de localnici dar și de cei care trec prin localitate.

A fost reabilitată și modernizată Unitatea de Asistență Medico – Socială, precum și Școlile Gimnaziale nr. 1 si 2 din oraș.

A fost construită o  hală auto pretabilă, pentru utilajele Primăriei.

A fost reabilitată grădinița cu program normal nr. 4, realizându-se și împrejmuirea perimetrului aferent acesteia.

Nu în ultimul rând, s-a construit un grup sanitar corespunzător standardelor de igienă agreate,  în Piața centrală a orașului.

 

Dar anul 2023 a creat și premisele pentru noi investiții care vor fi implementate în 2024.  Astfel, arată primarul orașului Vicovu de Sus, Vasile Iliuț, în acest moment ” în prezent suntem în faza de licitație publică pentru semnarea contractelor de lucrări, în valoare de aproximativ 18 milioane de lei, pentru reabilitarea moderata a 8 clădiri – instituții publice de învățământ și de sănătate), precum și pentru furnizarea echipamentelor TIC și de mobilier școlar pentru dotarea unităților de învățământ,  o altă investiție importantă, de circa 7 milioane de lei.”

El a mai arătat că, de asemenea, se lucrează la întocmirea caietelor de sarcini și obținerea ultimelor avize pentru amenajarea a 25 de kilometri de piste de bicicletă, obiectiv care va intra in implementare fizică din aceasta primavara, valoarea acestuia fiind de 23 milioane de lei.

Mai mult,  în aceste zile va fi publicată procedura de achiziție publică pentru concesionarea rețelei de distribuție a gazelor naturale, precum și pentru atribuirea contractului de elaborare a proiectului tehnic și execuția rețelei de gaz în parteneriat cu comunele Mușenita, Bilca și Vicovu de Jos.

La Primăria orașului Vicovu de Sus este în curs de elaborare documentația de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) pentru modernizarea a aproximativ 19 kilometri de străzi din oraș, pentru care se va solicita finanțare prin Programul Regional 2021-2027 precum și pentru amenajarea în aceasta primăvara a unui teren de sport de dimensiuni UEFA în apropierea campusului din localitate.

Nu lipsită de importanță va fi, în vara acestui an, organizarea celei de-a III-a ediții a ”Șezătorii Vicovenilor”, manifestare culturală de anvergură,  care dobândește tot mai multă notorietate, an de an.

Una peste alta, orașul Vicovu de Sus, una dintre cele mai dinamice în ceea ce privește dezvoltarea dintre localități urbane nou înființate din țară, îți continuă traseul ascendent, grație oamenilor întreprinzători din  localitate precum și spiritului gospodăresc care guvernează activitatea echiăei din Primăria Vicovu de Sus, condusă de primarul Vasile Iliuț.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *