Gheorghe Flutur: Rețele de apă și canalizare în satul Sfântu Ilie, comuna Șcheia, investiție de 32,6 milioane lei

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava a anunțat că a semnat astăzi certificatul de urbanism pentru construirea rețelelor de apă și canalizare în satul Sfântu Ilie din comuna Șcheia. Valoarea estimate a lucrărilor este de peste 32,6 milioane de lei.

 

”În sfârșit a venit și rândul comunei Șcheia să treacă la implementarea marelui proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Suceava finanțat prin POIM. Astăzi am semnat certificatul de urbanism a lucrărilor de construcție a rețelelor de apă și apă uzată în satul Sfântu Ilie.

Se va construi o rețea de distribuție apă potabilă cu o lungime de 19.090 m, din care 792 m pe strada Ion Irimescu, din municipiul Suceava, iar 18.298 m în localitatea Sfântu Ilie. Vor fi montați 161 de hidranți subterani și vor exista 983 de branșamente cu o lungime medie de 8 m/branșament. S-au prevăzut 124 cămine și 3 subtraversări pârâu.

Rețeaua de canalizare va avea o lungime totală de 16.453 m, cu 843 racorduri, 505 cămine de vizitare și intersecție, de rupere de pantă și de decantare și 2 subtraversări pârâu. De asemenea, se vor construi 8 stații de pompare a apelor menajere care pompează apele uzate în colectorul cel mai apropiat, de unde curgerea apelor este gravitațională, stații echipate cu 1+1 pompe (1A+1R), dar și 8 conducte de refulare și o subtraversare pârâu cu conductă de refulare.

Valoarea totală a lucrărilor prevăzute în proiect este de 32.699.094 lei.

Urmează lucrări de mare amploare în domeniul apă-canal și în localitatea Șcheia, dar și în alte localități din județ, precum Marginea, Sucevița, Vicovu de Sus, Dolhasca, Siret, Câmpulung Moldovenesc, Mitocu Dragomirnei sau Rădăuți”, a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other