”Moștenitorul Moldovei” Cornel Cernoschi, încătușat din nou. A fost prins iar de polițiști circulând cu Matizul său ”tunat” aseară, la Costișa
Joi seară, după ora 20.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, fiind în activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Frătăuții Noi, satul Costișa, au efectuat semnale regulamentare de oprire autovehiculului marca Daewoo Matiz, având în dreptul plăcuței cu numărul de înmatriculare, plăcuțe personalizate cu inscripția CORNEL CERNOSCHI, caractere culoare albastru pe fundal alb, autovehicul ce se deplasa din direcția DJ 291 A, comuna Frătăuții Noi, spre centrul satului Costișa.
Conducătorul auto s-a conformat semnalelor regulamentare și a oprit autovehiculului pe partea dreaptă a drumului. Polițiștii l-au identificat la volanul autovehiculului pe Cornel Cernoschi, de 42 ani, din comuna Dornești, care a înmânat agenților de poliție mai multe documente xerox, declarând verbal faptul că nu deține documentele originale ale sale și nici ale autoturismului pe care îl conduce.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că, Cornel Cernoschi figurează cu permisul de conducere anulat. De asemenea, în urma verificărilor efectuate cu privire la autoturismul marca Daewoo Matiz, culoare gri, condus de acesta, după seria de șasiu, stabilindu-se faptul că autoturismul figurează ca fiind radiat din data de 25.09.2018.
În urma probatoriul administrat, în cauză s-a dispus continuarea urmăririi penale față de suspect sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ”conducerea unui vehicul neînmatriculat”. Prin ordonanța organului de cercetare al poliției judiciare, s-a dispus reținerea suspectului pe o perioadă de 24 de ore, de la data de 18.06.2021, ora 00.12 până la data de 19.06.2021, ora 00.12
S-a constituit escortă, suspectul fiind introdus în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru dispunerea de măsuri preventive.
Cornel Cernoschi, ”moștenitorul Moldovei”, cum este cunoscut în toată țara, nu este la prima experiență de acest fel din anul acesta.
Pe 8 martie 20211, în jurul orei 18.00, pe DN 2H în orașul Milișăuți, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Suceava au oprit pentru control autoturismul Daewoo, model Matiz, având aplicate plăcuțe de înmatriculare cu inscripția ,,CORNEL CERNOSCHI”. La volanul autoturismului a fost identificat bărbatul de 42 ani, din comuna Dornești, în urma verificărilor efectuate stabilindu-se că autovehiculul este neînmatriculat, iar susnumitul figurează cu permisul de conducere anulat.
Deși a fost avertizat că nu poate conduce autoturismul pe drumurile publice, după întocmirea documentelor de constatare, Cornel Cernoschi s-a urcat în autoturism și a pornit spre Rădăuți, fiind urmărit de echipajul de poliție și oprit după aproximativ 3 km.
S-a întocmit și atunci dosar penal privind infracțiunile de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și s-a dispus reținerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, fiind depus în arestul IPJ.
În luna octombrie a anului 2019, Cornel Cernoschi a fost eroul unei întâmplări asemănătoare fiind oprit în trafic la Frătăuţii Noi, în timp ce conducea un autoturism Smart care avea în locul numerelor de înmatriculare două plăcuţe pe care era inscripţionat numele său. Cornel Cernoschi le-a explicat atunci poliţiştilor de la Secţia Rurală Gălăneşti că nu se spune legilor din România şi nu consideră că maşina sa trebuie să fie înmatriculată, el a arătat atunci că nu recunoaşte legile Statului Român dar are voie să circule pe drumurile publice, fiind plătitor de accize la combustibil. I s-a întocmit atunci un dosar penal, pentru conducere a unui vehicul fără plăcuţe de înmatriculare şi conducere a unui autovehicul pe drumurile publice cu numere false de înmatriculare.
Acum mai bine de un deceniu, Cornel Cernoschi a apărut pentru prima dată în spațiul public, după ce a înaintat în în instanță o cerere prin care revendica Moldova, argumentele sale bazându-se pe cunoscutul citat din piesa ”Apus de Soare” a dramaturgului Barbu Ștefănescu Delavrancea: ”Moldova n-a fost a strămoşilor mei, n-a fost a mea şi nu este a voastră, ci a urmaşilor voştri, şi a urmaşilor urmaşilor voştri în veacul veacurilor”. El arăta atunci că bunica lui i-ar fi spus că este moştenitorul lui Ştefan cel Mare, invocând „testamentul în formă mistică” lăsat de domnitorul Moldovei. La acea vreme, dorneșteanul nu a achitat taxa de timbru necesară pentru deschiderea procesului, nu că n-ar fi avut bani ci tot din considerentul că nu se supune legilor din România. (foto: Monitorul de Suceava)