Mopan Suceava
Actualitate

Un hoț a furat oiștea unui faeton din curtea unei gospodine din Vicovu de Sus. La începutul anului, cineva a furat un urciuc, la Burla. Când va fi furat calul?

Sâmbătă seară, pe la ora 21:40, lucrătorii din cadrul Poliţiei oraşului Vicovu de Sus au fost sesizaţi prin 112 de o localnică care a reclamat că i-a fost furată  oiștea faetonului, chiar din curtea casei.

Polițiștii au stabilit că în data de 28.01.2023, în jurul orelor 21:40, un anume Gabriel B., locuitor al orașului, cu domiciliu pe Strada Romană,  a escaladat un șopron din gospodăria femeii, a coborât în ogradă, de unde a  furat o oiște de faeton,  din lemn, rezemată de peretele exterior al magaziei.

Valoarea bunului sustras a fost stabilită la suma de 100 lei.

S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”, dosar ce urmează a fi soluționat procedural.

Furturile de piese esențiale pentru un atelaj hipo s-au înmulțit la începutul acestui an. Ca exemplu, chiar pe data de 1 ianuarie 2023, la câțiva zeci de kilometri distanță, în comuna Burla, în cătunul de romi, a fost reclamat furtul unui urciuc, piesa de care sunt legate lanțurile cu care se țin caii legați de atelaj. Prejudiciul estimat a fost de aproximativ 200 de lei.

În acel eveniment autorii nu au fost identificați dar acum s-ar putea face o conexiune, în sensul că, încetul cu încetul, cineva dorește să își încropească un faeton, furând mai întâi piesele mici, dar esențiale de la proprietari din diferite localități din zona Rădăuțiului.

Prin acest spațiu bucovinean circulă de altfel și o vorbă veche: Am găsit o potcoavă, îmi mai trebuie trei, hamuri, un cal și un faeton și gospodar m-am  făcut!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *