Uniunea pentru Bucovina cere stoparea haosului urbanistic din Suceava. Comunicat de presă

De câteva săptămâni bune, primarul Ion Lungu a intrat într-o adevărată cursă a promisiunilor electorale. Una dintre acestea se referă la parcările supraterane. În campania electorală de dinaintea alegerilor locale din 2016, sucevenilor le-a fost servită aceeaşi promisiune, care, evident, nu s-a mai materializat. Acum, înainte de alegerile europarlamentare, dar cu bătaie pentru alegerile locale din iunie 2020, sucevenilor le este servită aceeaşi poveste.

Uniunea pentru Bucovina crede că această campanie deşănţată trebuie să înceteze, iar lucrurile să fie realizate punând boii înaintea căruţei şi nu căruţa înaintea boilor.

Da, parcările reprezintă una din priorităţi, numai că problema este pusă greşit. În primul rând, lucrurile ar trebui gândite urbanistic. Mai exact, în momentul în care se oferă autorizaţii de construcţie pentru blocuri, zona vizată se aglomerează, iar numărul autovehiculelor creşte automat.

Pentru că în majoritatea cazurilor noile blocuri apar în zone în care deja există alte construcţii, căile de acces nu pot fi lărgite, iar de aici apar ambuteiajele şi nervii.

În opinia noastră, a celor de la Uniunea pentru Bucovina, dezvoltarea Sucevei trebuie gândită în perspectivă şi nu doar de dragul de a rezolva o problemă de moment, care mai târziu va crea alte probleme. În lipsa unui plan arhitectonic bine pus la punct şi de perspectivă, Suceava este condamnată la aglomerare şi haos.

Lucrurile par deja scăpate de sub control, iar haosul urbanistic pare deja să fi pus stăpânire pe Suceava. E momentul ca înainte de a se apuca să creeze alte probleme pentru viitor, cei de la Primăria Suceava, în special actualul primar, ar trebui să iniţieze o consultare serioasă cu cetăţenii acestui oraş, dar şi cu specialiştii în domeniu. În caz contrar, vom lăsa moştenire copiilor noştri un oraş praf din toate punctele de vedere.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.