Întâlnire a vicepreședintelui CJ Niculai Barbă cu secretarul de stat pentru Românii de Pretutindeni Oana Ursachi, vizând proiecte importante pentru Diaspora

Vicepreședinte Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă a  purtat ieri o serie de discuții la sediul instituției cu secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, Oana Ursache, discuții la care a participat și senatorul USR-PLUS George Mândruță și care au vizat proiecte importante pentru Diaspora.

”Am discutat despre posibilitatea implicării Diasporei în atragerea de investiții și promovarea brandului Bucovina. Am discutat, de asemenea, despre problema copiilor cu părinți plecați în străinătate și am prezentat parteneriatul pe care îl pregătim cu RePatriot  în vederea promovării județului Suceava și a brandului Bucovina la nivel național și internațional.

Am detaliat despre un studiu recent pe care îl facem cu privire la problematica rezultată odată cu plecarea sucevenilor în străinătate, despre cum văd lucrurile cei plecați, în care apare și impactul provocat de pandemie.

Am vorbit despre proiectele derulate sau depuse de noi, inclusiv la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Am prezentat proiectele noastre, care ar putea fi multiplicate și în alte județe sau la nivel național precum și proiectele comune derulate cu Regiunea Cernăuți. Le putem împărtăși din experienta noastră celor preocupați de problemele Diasporei”, a declarat Niculai Barbă.

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava a mai arătat că în cadrul întâlnirii s-a mai discutat despre proiectele din Luna Diasporei și cele organizate și finanțate cu prilejul a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”. Continuăm colaborarea cu sucevenii din Diaspora în vederea discuțiilor cu companiile aeriene pentru deschiderea de noi zboruri directe de pe Aeroportul „Ștefan cel Mare”, de exemplu spre Spania și Israel.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.