Întrebarea zilei: Cum vor mai ști șoferii să oprească la această trecere de pietoni de pe strada Zorilor?

Ieri dimineață, pietonii mari și mici  care au plecat la muncă ori la școală, au constatat că indicatorul de la trecerea de pietoni de pe strada Zorilor, în zona unde, de o parte este intrarea în parcarea de la Piața Mică iar de cealaltă parte pizzeria Peppenero, cu acces direct pe lângă Albina la Școala Generală 4 și la Grădinița de alături, s-a prăbușit. Prăbușit a rămas ore bune și, drept urmare, șoferii veniți pe sensul unic către Curcubeul nu aveau de unde să știe că acolo există o trecere de pietoni, doar dacă erau din cartier.

Cineva a remarcat că stâlpul metalic pe care era așezat indicatorul era șubred de mai multe zile astfel încât prăbușirea lui era iminentă. Acest lucru s-a întâmplat astă noapte. Se poate accepta faptul că, anunțați fiind, reprezentanților  entității care gestionează sistemul de indicatoare rutiere din municipiul reședință de județ să le trebuiască ceva timp până când să trimită la fața locului o echipă de intervenție. Dar problema de bază este aceasta: care este termenul de garanție pentru un stâlp metalic de susținere a unui indicator rutier, amplasat, se presupune, de aceeași entitate câștigătoare de licitații organizate de municipalitate?  

Ora 10.30,  indicatorul prăbușit este tot acolo. Viceprimarul Lucian Harșovschi nu răspunde la telefon, fiind ocupat. Cere să revenim mai târziu. El este, dacă nu arhitectul noului sistem de circulație rutieră și pietonală în municipiul Suceava, măcar promotorul acestuia.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *