Mașină Audi A4, condusă de un vicovean de 21 de ani, lovită de trenul Suceava – Putna la o trecere peste calea ferată, la Gălănești

Un tânăr de 21 de ani din Vicovu de Jos a fost la un pas de întâlnirea cu moartea după ce nu a respectat regulile de circulație la trecerea de nivel peste calea ferată și a intrat drept înaintea trenului Suceava – Putna, ieri după amiază.

Luni, 14 iunie a.c., pe la orele 15.50, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au fost sesizați prin 112 cu privire la producerea unui accident rutier soldat cu pagube materiale în care a fost implicat trenul de călători Suceava – Putna, la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Gălănești.

În urma verificărilor efectuate la fața locului s-a stabilit faptul că în jurul orei 15.45, conducătorul auto Alin M. de 23 ani din Vicovu de Jos, pe când conducea pe DN 2 H dinspre Vicovu de Jos către Gălănești un autoturism marca Audi A4, ajungând la pasajul de trecere la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, nu a respectat semnificația indicatoarelor ”Trecere la nivel cu o cale ferată simplă, fără bariere” și ”Oprire”, mașina fiind acroșată de locomotiva trenului de persoane nr. 5625 Suceava – Putna. Din fericire nu au fost victime omenești, din accident rezultând  însă avarierea autoturismului precum și a vehiculului feroviar.

În urma accidentului rutier a fost cauzată întreruperea traficului feroviar – a trenului de persoane nr. 5625 Suceava – Putna și rutier – pe DN 2H, pe o durată de aproximativ 30 minute.

S-a procedat la testarea cu aparatul etilotest atât a conducătorului auto cât și a mecanicului de locomotivă, în ambele situații rezultatul fiind negativ.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în sumă de 1305 lei, aplicându-i-se și sancțiunea complementară de 6 puncte penalizare.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *