10 percheziţii imobiliare la Marginea, Voitinel, Cajvana, Solca, la persoane bănuite de furtul a două tone de coli de tablă din cupru şi 25 de unelte electrice de la o biserică din Şcheia. Patru bărbaţi încarcerați în arestul I.P.J. Suceava

Ieri, 10 octombrie 2019, în urma continuării cercetărilor furtului unor scule și coli de tablă din cupru din incinta unui lăcaș de cult de pe raza comunei Șcheia din noaptea de 18/19.09.2019, polițiștii Serviciilor Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice și Criminalistic, împreună cu lucrătorii polițiilor Rădăuți și Solca și sprijiniți de Serviciul pentru Acțiuni  Speciale Suceava și Inspectoratul Județean de Jandarmi Suceava,  au efectuat în baza mandatelor emise de Judecătoria Suceava, 10 percheziții domiciliare la imobilele locuite și utilizate de un bărbat de 42 de ani din orașul Cajvana, doi bărbați de 24 de ani, ambii din comuna Marginea, un bărbat de 32 de ani din comuna Voitinel, precum și la imobilele altor 4 persoane situate în localitățile Cajvana, Solca, Marginea și Voitinel, ocazie cu care, au fost identificate bunurile sustrase, respectiv 814 coli de tablă din cupru, în greutate de aproximativ 2 tone și 25 de unelte electrice.

În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei patru suspecți, respectiv bărbatul de 42 de ani din orașul Cajvana, cei doi bărbați de 24 de ani din comuna Marginea și bărbatul de 32 de ani din comuna Voitinel, pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”.

Cei 4 suspecți au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind încarcerați în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca, în cursul zilei de 11.10.2019, să fie prezentați instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, au fost indisponibilizate pentru cercetări, două autovehicule utilizate de către autori la comiterea faptei.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *