Heliport pe acoperișul Spitalului Județean. Trebuie 6,5 milioane de lei și un vot favorabil al consilierilor județeni

Un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico – economici și a Studiului de  fezabilitate pentru obiectivul de investiții ”UPU – SMURD – Construire Heliport pe terasa superioară a Spitalului Județean de urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava”.

Potrivit proiectului de hotărâre de Consiliu Județean, inițiat de vicepreședintele CJ, Marin – Gheorghe Niță, valoarea totală a investiției va fi de 6,5 milioane de lei inclusiv TVA, din care lucrarea efectivă de construcție și montaj va costa 4,32 milioane de lei. Se preconizează  o arie desfășurată a heliportului de 430 metri pătrați. Va fi amenajată o arie desfășurată a zonei de intervenție pentru etajul 9 al clădirii spitalului de 795 metri pătrați, în total se va interveni pe o suprafață de 1226 metri pătrați.

Potrivit adresei transmise luna aceasta de Spitalul Județean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou”, realizarea acestei investiții va conduce, printre altele, la dezvoltarea la nivel regional și local a infrastructurii de primiri urgențe, asigurarea unei infrastructuri de transport a pacienților pe cale aeriană cu elicopterele SMURD, reducerea timpului de răspuns în situații de urgențe medicale, evitarea aglomerării în traficul rutier sau a blocajelor provocate de accidente rutiere, inundații sau înzăpeziri, pentru deplasarea la locul intervenției,  sporirea gradului de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului, etc.

De menționat că banii necesari pentru realizarea acestei investiții ar urma să provină din bugetul Consiliului Județean și din fondurile proprii ale Spitalului Județean.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *