Jaf sub amenințarea cuțitului la farmacia Catena, aseară în centrul municipiului Suceava. Filmul complet al jafului și prinderii autorului

În seara zilei de ieri, 09.12.2019, la ora 19:23, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112, despre faptul că la farmacia Catena din centrul municipiului a avut loc un jaf, comis de către un bărbat necunoscut.

În urma sesizării, au fost alertate toate echipajele de poliție din mediul urban și rural și s-a constituit o echipă operativă pentru cercetarea evenimentului, iar din primele verificări au reieșit următoarele: în seara respectivă, în jurul orei 19:20, în interiorul farmaciei Catena situată pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Suceava, a pătruns un bărbat necunoscut, care s-a apropiat de una din farmacistele aflate în serviciu și amenințând-o cu un cuțit, a tras-o cu forța spre casa de marcat.

Amenințând-o și pe cea de-a doua angajată, bărbatul a cerut să i se dea banii proveniți din încasări. Acesta a condus cele două farmaciste în spatele tejghelei, amenințându-le permanent cu cuțitul, iar de acolo a luat din casa de marcat suma de aproximativ 680 lei, după care a încercat să părăsească farmacia. Unul dintre clienții aflați în interior a încercat să blocheze ieșirea autorului, ținând ușa de acces.

Bărbatul necunoscut s-a lovit violent de ușă, după care a revenit lângă una din farmaciste și a amenințat-o din nou cu cuțitul, pentru a-și asigura scăparea. Sub presiunea amenințărilor, clientul l-a lăsat pe autor să părăsească farmacia, îndreptându-se într-o direcție necunoscută.

S-au constituit mai multe  echipe de căutare a autorului și cercetare a evenimentului, activitățile fiind în desfășurare pentru identificarea autorului. 

În urma activităților specifice desfășurate pe raza municipiului Suceava, a fost identificată în aceeași seară, 09.12.2019, în jurul orei 21.30, într-o sală de jocuri situată în incinta E-Gros Suceava, o persoană ce corespundea semnalmentelor autorului faptei. Persoana respectivă, identificată ulterior în persoana lui T. Cristian de 33 ani din orașul Broșteni, se manifesta violent și avea asupra sa un cuțit cu care amenința polițiștii. S-a reușit imobilizarea acestuia fiind dus la sediul Poliției Municipiului Suceava.

În urma probatoriului administrat în cauză, Poliția Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale a dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore față de suspectul T. Cristian sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „tâlhărie calificată”.

S-a constituit o escortă din cadrul Biroului Investigații Criminale care l-a introdus în C.R.A.P. Suceava pe bărbat.

Cercetările urmează a fi continuate de către Poliția Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale, iar suspectul T. Cristian va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava pentru a fi dispuse măsurile legale care se impun.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată”.

 

foto: Realitatea de Suceava

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *