Mopan Suceava
Actualitate

Minor dispărut din Frumosu găsit la Putna și automobil urmărit la nivel european identificat la Slatina de polițiștii suceveni cu aplicația E-DAC

Într-o singură zi, polițiștii au reușit identificarea unui minor căutat pentru o plecare voluntară încă din data de 22.03.2024, au indisponibilizat un autoturism ce figura urmărit la nivel european și au întocmit dosare penale ca urmare a senalărilor oferite în urma legitimărilor și verificărilor în vbazele de date interconectate.

Astfel, în cursul zilei precedente, în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Secției nr.7 Poliție Rurală Mălini, pe raza sat/com. Slatina, jud. Suceava pe DJ209A au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate (foto), iar cu ocazia verificării acestuia în aplicația e-DAC a rezultat faptul că autoturismul figurează ca ,,bun căutat pentru confiscare” la nivel european.

Polițiștii au procedat la indisponibilizarea autoturismului în curtea Poliției Municipiului Fălticeni, fiind întocmite documentele procedurale de cooperare europeană.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,tăinuire”.

Tot în cursul zilei de ieri, în cadrul activităților de patrulare polițiștii au identificat un minor dispărut, în urma verificării datelor de stare civilă în aplicația EDAC stabilindu-se că este căutat ca urmare a unei plecări voluntare încă din data de 22.03.2024.

Astfel, la ora 14:20, un minor de 17 ani  a fost identificat de către o patrulă de poliție pe trotuarul adiacent DN 2 H, în zona unui magazin din localitatea Putna.

Din verificările efectuate prin aplicația E-DAC, s-a stabilit că la data de 22.03.2024, minorul a plecat voluntar de la locuința asistentului maternal din comuna Frumosu, județul Suceava.

Cu ocazia verificărilor efectuate, minorul a declarat verbal faptul că a plecat de bunăvoie în data de 22.03.2024 din comuna Frumosu, sat Deia, județul Suceava, iar în această perioadă s-a deplasat mai întâi în municipiul Suceava, unde a stat câteva zile la un prieten, după care s-a deplasat în comuna Putna, județul Suceava, în urmă cu circa cinci zile, unde a locuit la locuința unei rude.

În această perioadă nu a fost victima vreunei infracțiuni și s-a dispus revocarea urmăririi minorului.

Tot la data de 05.04.2024, ora 23.05, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza cartierului Burdujeni, au oprit un autovehicul care se deplasa pe strada Calea Unirii.

Utilizându-se aplicația E-DAC, conducătorul auto a fost  identificat ca fiind un bărbat de 29 ani, acesta a prezentat pentru control documentele autovehiculului.

Procedându-se la verificarea în baza de date E-DAC cu ajutorul dispozitivului mobil din dotare a reieșit faptul că permisul de conducere este suspendat. La verificările făcute a reieșit faptul că permisul este suspendat datorită faptului că o instanță de judecată a respins plângerea contravențională făcută de șofer pentru o faptă anterioară, iar datorită faptului că acesta nu a predat permisul de conducere în termenul legal s-a majorat suspendarea conform legislației în vigoare.

S-a procedat la testarea cu etilometrul rezultatul fiind 0,12 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost sancționat contravențional.

S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis” și s-a aplicat sancțiune contravențională conform OUG nr. 195/2002 republicată.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *