Mopan Suceava
ActualitateCultural

Strânsură de Rusalii la Vicovu de Jos, Mii de participanți la al doilea mare eveniment din cadrul Zilelor Vicovului, 1-5 iunie 2023. Galerie foto

Încă o zi extraordinară, din suita celor 5 zile ale comunei Vicovu de Jos. Astăzi, 4 iunie, a fost sărbătoare mare, mii de vicoveni și de oaspeți veniți din multe localități ale județului venind să petreacă la tradiționala ”Strânsură de Rusalii”, în Duminica Mare, de hram, Biserica din centrul Vicovului de Jos purtând hramul ”Pogorârea Sfântului Duh”.

Anul acesta bucuria a fost și mai mare, pentru că, numai cu două zile în urmă a fost inaugurat la Vicovu de Jos Centrul Cultural ”Sofia Vicoveanca”, iar alături de acesta a fost amenajat un spațiu pentru spectacole în aer liber, cu scenă modernă, care va fi folosit mulți ani de-acum încolo la marile sărbători ale Vicovului. Se știe deja, pe această scenă, în fața a mii de participanți, au concertat astăzi mari interpreți ai muzicii populare românești: Aurel Tămaș, Robert Târnăveanu, Viorica Macovei, Paul Ananie, Oana Tomoioagă, Grigore Gherman, Elena Negru, tineri și talentați artiști  ai Vicovului de Jos, precum Diana Hrihor și Larisa Țugui, prezentatoare fiind și de această dată Mihaela Zâna Bârsan, inimoasa inițiatoare a proiectului ”Zece pentru folclor”. Și astăzi, sârguința primarului Vasile Țugui și a echipei sale de la Primăria Vicovu de Jos a fost apreciată la adevărata valoare iar mândria vicovenilor că în sfârșit au putut să primească  hrămenii ca în vremurile de demult, a fost de asemenea justificată.

Iar Zilele Vicovului continuă și mâine 5 iunie, cu un nou spectacol de această dată destinat iubitorilor sportului.

Pe terenul sintetic din Baza Sportivă care va fi inaugurată mâine, o altă investiție de anvergură și de mare importantă pentru comunitatea din Vicovu de Jos, începând cu ora 13.30, se va desfășura Meciul de handbal demonstrativ între echipa Vicovului de Jos, antrenată de profesorul Mihai Luța și echipa României U20, selecționer fiind Vasile Boca.

Atașăm câteva fotografii, preluate din postările de pe pagina proprie a Centrului Cultural ”Sofia Vicoveanca”, urmând să reaalizăm o galerie fotob mai amplă după ce evenimentul se va încheia.  Pe pagina de facebook Suceava Smarrt press dar și pe cea a Centrului Cultural ”Sofia Vicoveanca”, poate fi vizionată filmarea spectacolului extraordinar de la Strânsura de Rusalii din Vicovu de Jos.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *