Mopan Suceava
Actualitate

Un bărbat din Putna a murit după ce calul pe care îl călărea s-a prăvălit peste el, în timpul filmării unui videoclip

O cumplită tragedie a lovit la sfârșitul săptămânii care tocmai s-a încheiat familia Cenușă, din comuna Putna. Gheorghe Cenușă,  cunoscut gospodar și crescător de cai din localitate, în vârstă de 56 de ani, a fost cooptat să participe la filmarea unui videoclip în realizarea căruia era implicată și cunoscuta cântăreață Ozana Barabancea. Filmarea urma să se realizeze pe platoul de pe malul pârului Bodârlău, afluent al râului Putna, în zona cunoscută de localnici cu numele ”Steinbruck”, iar Gheorghe Cenușă, călare pe calul său, un animal impresionant, de peste 800 de kilograme, urma să figureze în acest videoclip.

Nu se știe din ce motiv, la un moment dat, calul lui Gheorghe Cenușă s-a speriat, s-a ridicat în două picioare și apoi s-a răsturnat pe spate, strivindu-l sub greutatea sa pe călărețul care nu a mai reușit să îl strunească.

O ambulanță SMURD, venită la locul accidentului, l-a preluat pe bărbat și l-a transportat la Spitalul din Rădăuți. Medicii de aici, constatând gravitatea leziunilor suferite, au decis că este mai bine să fie dus la Spitalul Județean din Suceava, unde rănitul a fost operat în regim de urgență. Din nefericire, nu s-a mai putut face mare lucru, Gheorghe Cenușă suferind multiple leziuni interne și fracturi. În cursul zilei de duminică, bărbatul a încetat din viață, chiar în Ziua comunei Putna, când își propusese să participe la parada călăreților, organizată în mod tradițional pe 2 iulie, când creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *