Mopan Suceava
Actualitate

Peste 300 de poliţişti cu 130 de mijloace auto sunt la datorie pentru siguranța Sărbătorii de Florii

Polițiștii suceveni desfășoară în perioada 27 aprilie – până pe 07 mai a.c., campania de prevenire „SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ”. Campania are ca scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și a celor cu violență, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar și a minivacanței de 1 Mai. Totodată, în subsidiar se urmărește prevenirea actelor ilicite de comerț și siguranța consumatorului, fiind desfășurate activități de informare și control în piețe, târguri și la unitățile economice care comercializează produse specifice acestei perioade.   În acest context, având în vedere apropierea Sărbătorii de Florii – 28 aprilie 2024, la nivelul IPJ Suceava au fost dispuse măsuri suplimentare pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, polițiști din toate structurile acționând pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.   Poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii de proximitate și polițiști din cadrul secțiilor și posturilor de poliție desfășoară acțiuni de informare și responsabilizare în zona lăcașurilor de cult, dar și activități de instruire a persoanelor vârstnice sau care trăiesc în case izolate.

Totodată, având în vedere  fluxul sporit de persoane ce se va înregistra în locurile publice în perioada următoare ca urmare a evenimentelor religiose ce vor fi celebrate, poliţiştii suceveni vor acţiona cu efective sporite pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale. De asemenea, efective sporite de poliţişti rutieri vor acţiona pe drumurile publice pentru asigurarea fluidităţii traficului dar şi pentru organizarea unor activităţi specifice asociate evenimentelor cultural – religioase.

În perioada 27-28.04.2024, în multe zone şi localităţi din județul Suceava vor avea loc manifestări religioase şi culturale, cu ocazia sărbătorilor religioase ortodoxe de Florii.

În această perioadă vor acţiona zilnic peste 300 de poliţişti cu 130 de mijloace auto. Pentru menţinerea climatului de siguranţă publică vor acţiona zilnic 170 de poliţişti de ordine publică, iar pentru siguranţa rutieră vor acţiona 55 de poliţişti cu 25 de autospeciale de poliţie. De asemenea,  vor acţiona ofiţeri şi agenţi de investigaţii criminale, precum şi echipele de intervenţie ale Serviciului de Acţiuni Speciale. Vor fi efectuate controale cu polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și vor fi asigurate rezerve de intervenție și echipaje pentru situații deosebite.

Zilnic, pe drumurile publice  vor acţiona 25 autospeciale de poliţie rutieră cu aparate radar, poliţiştii rutieri fiind prezenţi pe drumurile judeţene, naţionale şi europene pentru a se asigura că sucevenii şi turiştii beneficiază de o călătorie fără evenimente rutiere. Totodată vor fi utilizate și aparatele radar TruCam dar și aparatele etilotest, etilometru și DrugTest pentru identificarea șoferilor băuți sau sub influența substanțelor interzise.

 POLIŢIȘTII VĂ RECOMANDĂ:

  • În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere!

Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool!

  • La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul vestimentaţiei!

Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

  • În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun! Ţineţi, pe cât posibil, bagajul aşezat în faţa dumneavoastră!
  • În tren, nu lăsaţi bagajele nesupravegheate, nici pentru perioade scurte de timp!

Nu consumaţi băuturi alcoolice, sucuri sau cafea, de la persoane necunoscute!

Nu încredinţaţi bunurile personale şi bagajele unor persoane necunoscute!

La plata legitimaţiilor de călătorie, nu expuneţi la vedere întreaga sumă de bani pe care o aveţi la dumneavoastră!

Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare!

Cereţi să vi se prezinte, şi verificaţi cu atenţie, legitimaţiile persoanelor care îşi declină calităţi oficiale, reţineţi numele acestora şi instituţia din care fac parte!

Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

  • Atenţie!

În preajma sărbătorilor, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate.

Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă!

Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!

 Polițiștii vă doresc o PRIMĂVARĂ ÎN SIGURANȚĂ – Sărbători în Siguranță!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *