Primarul Ion Lungu și ministrul Dezvoltării Attila Cseke au semnat contractul de 21,6 milioane de lei pentru construirea unei creșe în cartierul Dealul Mănăstirii

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a semnat astăzi la Palatul Victoria, contractul de finanțare în valoare de 21,6 milioane de lei pentru construirea unei creșe de dimensiuni mari în cartierul nou de case de pe Dealul Mănăstirii. Contractul a fost semnat cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Cseke, în prezența primului ministru Nicolae Ciucă.

”Am semnat astăzi la Palatul Victoria cu domnul ministru Attila-Zoltán Cseke, în prezența prim-ministrului Nicolae-Ionel Ciucă, contractul de finanțare a Creșei mari de 10 grupe, 110 copii, din cartierul Dealul Mănăstirii.

Valoarea finanțării este de 21.667.344,35 lei.

Perioada de implementare este de 38 luni.

În urma discuțiilor avute cu domnul ministru Attila-Zoltán Cseke, acesta a spus faptul că, câștigătorul licitației de execuție s-a angajat ca în termen de 14 luni să fie construită creșa, din care 2 luni pentru proiectare și 12 luni pentru construcția propriu-zisă.

Va fi o creșa mare și modernă, cu soluții de încălzire pe energie verde, cu spații verzi și cu respectarea a 10 mp pentru fiecare copil.

Municipalitatea suceveană mai are aprobată o Creșă mare pe strada Parcului, care se află în faza de licitație la Compania Națională de Investiții(CNI).

Aceste creșe sunt apreciate și așteptate de suceveni, mai ales de familiile tinere.

Sunt șanse ca în următorii 2 ani, să mai avem două creșe noi în orașul nostru.”, a transmis primarul Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Centrul de preferințe pentru confidențialitate

Necessary

Advertising

Analytics

Other