Administratie

Primarul Ion Lungu: Studiul realizat de Banca Mondială din care s-a interpretat că sucevenii sunt cei mai fericiți din țară, confirmă că lucrurile în municipiul Suceava merg într-o direcție bună

După ce apărut în spațiul public un studiu realizat de Banca Mondială din care ar reieși că   sucevenii (locuitorii municipiului Suceava, n.r.) sunt cei mai fericiți  din țară, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a declarat că s-a documentat și a aflat abia după ce rezultatele au fost publicate în presă,  că Banca Mondială a efectuat un studiu de dezvoltare urbană, la nivelul zonelor urbane funcționale.

”Banca Mondială a făcut acest sondaj de care noi nu am știut, în perioada 1 iulie – 15 august. Au fost chestionați în ansamblu, peste 32.900 de persoane, în sistem mixt, telefonic și față în față. Suntem surprinși și mulțumiți de anumite aspecte cuprinse în studiu. Nu m-aș lega numaidecât de gradul de fericire, cum a apărut în unele ziare, cum că în orașul nostru cetățenii sunt cei mai fericiți din țară.

Mă opresc doar asupra a două lucruri importante din chestionar, care vizează indicatori, raportări economice făcute la Ministerul de Finanțe.

O întrebare sună așa: în ce măsură sunteți mulțumiți de proiectele realizate de primărie? Aici suntem pe primul loc în țară. 55% dintre suceveni sunt foarte mulțumiți de proiectele pe care le-a derulat Primăria și acest lucru mă bucură foarte mult. Spre comparație, Oradea are 53% iar Cluj Napoca are 27%.

Alt indicator din chestionar, la fel de important este: în ce măsură sunteți de acord cu afirmația că serviciile administrative ale orașului ajută în mod eficient oamenii. Aici suntem pe locul 2. Pe locul 1 este cu 45% Oradea. Pe locul 2 este Suceava, cu 38% și pe locul 3, surprinzător, 17% Cluj Napoca.

Nu știu dacă datele sunt foarte precise, dar este vorba despre un studiu făcut de Banca Mondială. Numărul de subiecți intervievați în fiecare localitate între 250 și 550 de respondenți. Acest studiu arată însă un anumit lucru: în orașul nostru lucrurile merg într-o direcție bună. Mă bucur că acest sondaj nu a apărut în campania electorală, fiindcă s-ar fi zis că l-am fabricat noi și ar fi urmat foarte multe discuții și interpretări. Încă o dată, acest sondaj – barometru privind calitatea vieții în orașele din România, realizat prin metode ale Uniunii Europene, făcut de Banca Mondială, confirmă clar că lucrurile în municipiul Suceava merg într-o direcție bună. ” a spus primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *