Actualitate

„Trecutul și prezentul relațiilor polono-române”, tema din acest an a Simpozionului organizat în cadrul celei de-a XXIV-a ediții a Zilelor Culturii Polone

Ieri, 24 august, 2023, început cea de-a XXIV-a ediție a Zilelor Culturii Polone – cel mai mare eveniment anual al Uniunii Polonezilor din România. În cadrul acestora s-a desfășurat simpozionul internațional dedicat legăturilor istorice și culturale polono-române, întâlniri care promovează cele mai noi editări dedicate relațiilor polono-române, evenimente, dar și o zi petrecută în mijlocul comunității poloneze din România în timpul zilei roadelor.

După trei ani de pauză, polonezii din România, cei din  Diaspora precum și cei din țara mamă – Polonia, s-au putut întoarce la tradiționala întâlnire „față în față”.

Joi la ora 9:00, în sala de conferință a hotelului Best Western Bucovina din Gura Humorului a început simpozionul care anul acesta este intitulat „Trecutul și prezentul relațiilor polono-române”.

La deschiderea Zilelor Culturii Polone au participat: directorul adjunct al Departamentului de Colaborare cu Diaspora Poloneză și Polonezii din Străinătate din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Zbigniew Ciosek, directorul executiv pentru gestionarea programelor din cadrul Asociației „Wspólnota Polska”, Zenka Bańkowska, subsecretarul de stat la Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, Doina Iacoban, inspectorul școlar general adjunct, Petru Crăciun, primarul orașului Gura Humorului, Marius Ioan Ursaciuc, precum și gazda evenimentului, președintele Uniunii Polonezilor din România, deputatul Ghervazen Longher. Alături de noi a fost și capelanul polonezilor din dieceza de Iași, pr. dr. Stanislav Ioan Cucharec.

Uniunea Polonezilor din România mulțumește  Ambasadei Republicii Polone din România și Institutului Polonez din București pentru colaborarea în organizarea Zilelor Culturii Polone.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *