Un individ chemat să dea declarații într-un dosar de furt, a venit la Poliția din Șcheia cu mașina furată din Germania

La 09.03.2022, ora 15.30, polițiștii din cadrul SPR 9 Șcheia – Poliția Comunală Șcheia l-au invitat pe Vasile D. din localitate la sediul unității de poliție în vederea audierii sale în calitate de martor într-un dosar de cercetare penală privind comiterea infracțiunii de „furt calificat”.

Acesta s-a deplasat la sediul Poliției Șcheia cu un autoturism marca Ford Focus de culoare gri.

Întrucât existau informații cu privire la faptul că autoturismul cu care bărbatul a venit la Post figurează în baza de date a Poliției Române ca fiind furat din Germania, s-a procedat la efectuarea unei interogări în baza de date ocazie cu care s-a  confirmat că față de autoturism a fost introdusă o alertă de către autoritățile germane, ca fiind sustras din data de 04.03.2022.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „tăinuire”, iar prin ordonanța organelor de cercetare a poliției judiciare s-a dispus indisponibilizarea autoturismului marca Focus.

Cu privire la modalitatea prin care Vasile D.  a intrat în posesia autoturismului, el a declarat că l-a cumpărat de la un anume Ionuț F., fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare cu acesta.

El a mai declarat faptul că nu avea cunoștință despre faptul că autoturismul mai sus menționat face obiectul infracțiunii de furt cercetată de către statul german.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „tăinuire”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *