”Ați ratat șansa de a fi patrioți, de a ține la acest județ”, mesaj dur transmis de Gheorghe Flutur parlamentarilor suceveni PSD – ALDE

Președintele PNL Suceava, care deține și funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a transmis un mesaj extrem de dur la adresa parlamentarilor PSD – ALDE din județul nostru. După ce Suceava ca județ a fost în mod vădit dezavantajat la alocările financiare prin legea bugetului pe 2019, pe cale să intre în vigoare, Gheorghe Flutur a adresat o suită de întrebări acuzatoare aleșilor naționali suceveni din coaliția aflată la guvernare.

Transmitem mai jos mesajul liderului  politic liberal:

”Cu ce obraz veniți în județul Suceava domnilor parlamentari PSD-ALDE  și cum veți răspunde populației la câteva întrebări? 

Ați băgat în faliment 61 de localități prin programul Utilități și Mediu marca PSD Suceava prin care, timp de 25 de ani, primăriile trebuie să plătească aproape 200 de milioane de euro în total, credit și dobânzi. Numai Primăria Câmpulung Moldovenesc are de achitat două milioane de euro anual. 

Nu ați avut curajul să susțineți amendamentul nostru pentru construcția de magistrale de gaz natural spre Vatra Dornei și alte 50 de localități de care să beneficieze 80.000 de suceveni. Ați votat împotriva acestui amendament când știți că tot voi ați mărit exagerat prețul lemnului de foc. Cu ce obraz veniți să explicați că vă judecați cu 500 de biserici din județul Suceava dorind să le luați proprietatea și ați blocat conducta de gaz spre Dorna? 

Cu ce obraz veniți și cum vă uitați în ochii sucevenilor când ați întârziat șapte ani finalizarea unui rest al șoselei de centură a Sucevei și ați sufocat municipiul reședință de județ? 

Cu ce obraz veniți pe Valea Bistriței unde de șapte ani durează lucrările la drumul care să ne lege de Pasul Prislop și nu l-ați terminat? 

Cu ce obraz le veți explica sucevenilor că ați fost împotriva modernizării DN 2 care leagă Suceava de București și care arată jalnic de la Fălticeni spre Roman?

Cu ce obraz veți veni în fața sucevenilor știind că ați votat împotriva realizării de sensuri giratorii și modernizări de intersecții ca să diminuăm numărul de accidente rutiere grave care, în guvernarea voastră, sunt cele mai multe din țară?

Cu ce obraz veți explica familiilor că v-ați opus construcției unui spital de copii în Suceava, sau a unei Săli polivalente, ca în toate marile orașe din țară?

Cu ce obraz veți răspunde celor plecați la lucru în străinătate dacă nu vă interesează investițiile pentru dezvoltare ca să-i putem convinge să revină acasă?

Nu ne aburiți cu proiecte care se datorează primarilor și nu aveți niciun merit pentru ele! Veți avea un greu examen de trecut cu sucevenii și vă garantez că vă vom întreba mereu de acest lucru, oriunde veți fi.

Nu încercați să aburiți populația acestui județ, că nu ține! Lumea este informată.

Ați ratat șansa de a fi patrioți, de a ține la acest județ cu riscul de a vă pune rău cu Teleormanul. 

Vă aștept în teren să dați explicații!”, a transmis Gheorghe Flutur.

Please follow and like us:

8 comentarii la „”Ați ratat șansa de a fi patrioți, de a ține la acest județ”, mesaj dur transmis de Gheorghe Flutur parlamentarilor suceveni PSD – ALDE

 • 2 martie 2019 la 22:03
  Permalink

  Haideți baieti impacativa, aveti Bucovina Rock Castle în șantul cetatii sub marele ou al domnului Presdinte Ghita Flutur. Trebe sa va împacați. zau asa, ca incepe Postul Mare.

  Răspunde
 • 2 martie 2019 la 22:12
  Permalink

  Lasa ca si matale dom presedinte, copil de la țara precum zici, ca te-am vazut in balul gospodarilor, sa nu stii care este diferenta intre lopata de santier, lopata de facut carare in zapada si lopata de ranit in grajd la vaca, asa ceva e greu de acceptat la cizme burgher si ițari cu bracinar de matase!

  Răspunde
 • 4 martie 2019 la 17:45
  Permalink

  Bine zis, dar trebuie observat că șantierul șoselei de centură fu ocazia iar nu cauza pentru care domnul Flutur a arborat lopata,ce-a găsit și el prin garderoba cu efecte speciale a PDL-vopsit… Că doar nu era să se piardă dumnealui în finețuri de interpretare,de unde să știe el care este șuflea și care lopata,cu care se rânește la vite și cu care se fac șoselele de centură!
  Altfel,am văzut și eu cum o frigea dumnealui la podea,de-i săreau folteiele* și gândeai că-l calcă în picioare chiar pe păgânul din Teleorman, și mai multe nu… Însă aicea se impune o precizare,după cum se zice și la carte,cf. mai jos**,deci: „nu-i frumos cine se crede/ci-i frumos cui i se șede!”***
  Că și hainele alea nu tre’ să stea ca pe prepeleac sau bonda ca pe stogul de fân…
  NOTE
  *,**,*** vezi și:
  Buhociu, Octavian, Colindul Leului, în Die rumänische Volkskultur und ihre Mythologie, Wiesbaden, 1974, p. 93.
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 65
  „Calendae latin nu s-a urzit din „calare” (chemare) latin, ci din „colinda” sau „cylindea” grec, care înseamnă: rotare, întoarcere, învârtire de soare ori de lună, în solstiţii ori lunistiţii, şi aceasta se condiţionează de la cultul de soare şi de lună, adecă de la curgerea soarelui şi a lunii jur-împrejur prin zodiac”.
  Mangiuca, Simeon, Călindariu Iulianu, gregorianu şi poporalu românu, cu comentariu, pe anul 1882, Oraviţa, 1881
  Georgiade, Constantin, Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 71
  Densuşianu, Ovid, Vieaţa păstorească în Poesia noastră populară, II, Bucureşti, 1923, p. 15
  Eliade, Mircea, Cosmologie și alchimie babiloniană, Iași 1991, p. 27
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 53
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, pp. 109, 110
  Vulcănescu, Romulus, Mitologie Română, București, 1987, capitolul 11. Imanentul care urcă, p. 357
  Georgiade, Constantin, Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 85
  Lovinescu, Vasile, Dacia hiperboreană, Ediţia II, Bucureşti, 1996, p. 41
  Churchward, Albert, The Origin and Evolution of Primitive Man, London, 1912, p. 14
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, pp. 50, 51
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, pp. 66, 67
  Churchward, Albert, The Origin and Evolution of Primitive Man, London, 1912, p. 29
  Vulcănescu, Romulus, Mitologie Română, București, 1987, capitolul 11. Imanentul care urcă, p. 357
  „Oamenii se deghizau pentru a amăgi mai ușor animalele, care le serveau drept hrană sau, cu alte cuvinte, luau forme animale, crezând că, imitând înfățișările lor le puteau influența, putându-se mai ușor apropia de ale” –Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 49
  Panaitescu, Paul, în Foaia populară, anul II, nr. 39 din 26 decembrie 1899, pp. 4, 5
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 63
  Iorga, N., Istoria poporului românesc, București, 1922, p. 305: „jocul războinic, jucat numai în anumite timpuri și de jucători aleși într-adins”.
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, pp. 49, 50
  Gaster, M. Dr., Literatura populară română, Bucureşti 1883, p. 460
  Densusianu, Ovid, Viaţa păstorească în Poesia noastră populară, I, Bucureşti 1922, II, Bucureşti 1923, p. 5
  Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 64

  Răspunde
 • 4 martie 2019 la 18:40
  Permalink

  Toate merg, inclusiv cea cu ”rotare”, chiar daca nu stiu ce poate sa însemne, ba chiar si Iorga si Vulcanescu si …Mangiuca pusi alaturiu, dar cu asta m-ai dat gata:
  „Oamenii se deghizau pentru a amăgi mai ușor animalele, care le serveau drept hrană sau, cu alte cuvinte, luau forme animale, crezând că, imitând înfățișările lor le puteau influența, putându-se mai ușor apropia de ale” –Georgiade, Constantin, Originile magice ale minciunii și geneza gândirii, București 1938, p. 49„
  Auzi, ca eu am pierdut filmul de care vorbesti, dansatorul in cauza era deghizat?

  Răspunde
 • 4 martie 2019 la 19:01
  Permalink

  Nu știu,dar in cazuri ca acestea,de percepție echivocă,leacul este tot în bibliografia de mai sus: a se observa
  „Churchward, Albert, The Origin and Evolution of Primitive Man, London, 1912, p. 29”
  …care este un fel de ”Carticică a lui Mao”,zice orice despre orice,de la ecstasy la BRC!
  Deci,dansatorul era deghizat!

  Răspunde
 • 5 martie 2019 la 7:06
  Permalink

  Adicate se insinueaza aici ca domnul cu bibliografia îi prescrie rețeta de evoluție domnului din balul gospodarilor după modelul londonez (de ce nu german) invocat?

  Răspunde
 • 5 martie 2019 la 9:47
  Permalink

  Depinde! Deci domnul Flutur care a scos de pe ordinea de zi ,sistând discuțiile , problema blasfemiei din șanțul Cetății de Scaun a Sucevei,mutând mortul de pe strada Edgar Quinet pe strada Academiei,se poate bucura de aprecierile pozitive ale beneficiarilor gâziști,respective Ion&Andy,ceea ce,aproape sigur,va determina o avalanșă de lirism în gazeta de perete a marelui savant de internet! Acest fapt este cert,altfel nu se explică bucuria anticipată a domnului Flutur care și-a pus ie bărbătească bucovineană,ciubote burger , bondă XXXL precum și ițari cu vipușcă de colonel și brăcinar de mătase,cum,foarte inspirat,arată domnul Gică, în magistrala sa cuvântare din 2 martie,a.c. ! Desfid pe oricine să spună că nu are vipușcă la ițari,are dar nu se vede,cum să se vadă dacă dumnealui este colonel acoperit? Sau,mă rog,parțial acoperit,pentru nevoile cauzei.
  La ce armă numai domnul Balan (al cărui grad nu-l știm sau ne prefacem că nu-l știm),Dumnezeu și vaca cea neagră ar putea spune,însă n-are nici o importanță practică,în afara uneia tactice,care nu trebuie să preocupe pe orice civil prost! (adică simplu…)
  Deci, domnul Ghiță poate s-o ardă la podele și mai vârtos,acuma că tot a spart gheața și a abordat acest compleu popular bărbătesc quasibukowinean,care n-are cum să nu-i placă domnului cu bibliografia stufoasă,în contextul neopășunist dat,după cum se va vedea la timpul potrivit!

  Răspunde
 • 6 martie 2019 la 11:19
  Permalink

  Discutabil! Dl în cauză nu are respect pentru știința falsă a deținătorilor de doctorate (cu excepții, desigur, una fiind dl Ursu – cel chemat nu demult să rezolve o problemă de spadă voievodală a poporului chinez), ”vetrele folclorice”, pentru Țsalvagrdarea patrimoniului imaterial”, pentru tot ce-i ”folcloros” și chiar cu dihor (dar aici dl Presedinte s-a mai îndreptat). Or Președintele pare croit să se afunde în materie folcloroasă. Sigur, nu știm dacă a învățat pe de rost Datina și ”istoria adevărată”. Probabil că da, pare ascultător. A făcut progrese mari în ultima vreme.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *