Bărbat din Ulma, muncitor la o exploatație forestieră, rănit grav după ce creanga unui copac l-a lovit în cap

Miercuri dimineață, pe la ora 8.30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Ulma au fost sesizați prin 112 de către administratorul unei firme de exploatare a lemnului, cu privire la faptul că muncitorii angajați la firma sa, în timp ce executau lucrări de tăiere a arborilor în pădure, în urma doborârii unui molid, în cădere, acesta a rupt creanga unui fag, care l-a lovit pe unul dintre lucrători, un bărbat de 45 ani din Ulma în zona capului, provocându-i răni grave.           

Polițiștii ajunși la fața locului au aflat că unul dintre membrii echipei, în calitate de fasonator mecanic  la firma  CIP&IONY S.R.L, împreună cu ajutorul de fasonator mecanic, ambii din comuna Ulma, se aflau într-o pădure pe raza comunei Ulma,  zona „Roșâșnei”, unde executau lucrări de tăiere a arborilor.

În jurul orei 08.00, în timp ce fasonatorul tăia cu drujba un molid, copacul în cădere, a lovit  un fag din care  s-a rupt o creangă, care a căzut în capul celui de-a treilea muncitor, provocându-i leziuni.

Cei doi fasonatori l-au coborât din pădure cu un TAF  pe bărbatul rănit după care l-au pus într-o autoutilitară și au pornit spre Spitalul Municipal Rădăuți. Ajunși în comuna Brodina, în apropierea Bisericii Ortodoxe din satul Sadău s-au intersectat cu echipajul SMURD – Detașamentul Vicovu de Sus, care l-a preluat și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți pe muncitorul accidentat.

Întrucât starea de sănătate a a acestuia era gravă, a fost transferat la Spitalul de Urgență Suceava.

Administratorul firmei a anunțat reprezentanții Ocolului Silvic Falcău de producerea accidentului în timpul muncii, la fața locului fiind solicitat pădurarul Cantonului Silvic Tonchi.

A fost găsită casca de protecție ce o purta pe cap muncitorul, care din cauza loviturii, a fost proiectată la mai mulți metri distanță.

Administratorul firmei CIP&IONY a luat legătura telefonic cu Inspectoratului Teritorial de Muncă, care a fost informat despre evenimentul care a avut loc, urmând ca la locul producerii accidentului  să se deplaseze o echipă operativă care va efectua cercetări.

S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ”vătămare corporală din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, cercetările urmând a fi continuate de Postul de Poliție Ulma.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *