Din 27 septembrie, Thermonet va proceda la umplerea instalațiilor de încălzire în municipiul Suceava. De la această dată nu se vor mai putea face debranșări

SC Thermonet SRL, firma care asigură furnizarea de agent termic în locuințele racordate la sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava a transmis un comunicat de presă prin care sucevenii sunt informați că,  în vederea pregătirii sistemului centralizat pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece, începând cu data de 27 septembrie 2021, se va proceda la umplerea instalațiilor de încălzire din rețeaua secundară, inclusiv instalațiile interioare ale blocurilor.

Încărcarea instalațiilor de încălzire se va face pe puncte termice, prioritate având punctele termice la care sunt arondate școli, grădinițe, cămine de elevi și studenți, instituții medicale, s.a. Thermonet recomandă  clienților să verifice cu atenție instalațiile interioare din apartamente, casa scării și subsolul blocului, pentru a evita inundațiile datorate robinetelor de golire uitate deschise și alte disfuncționalități datorate eventualelor intervenții neautorizate în instalații. (Informații la telefon 0230 520 924 Dispeceratul Thermonet ).

Se reamintește  că eventualele debranșări de la sistemul centralizat se pot face doar în sezonul cald, data limită pentru intervențiile în instalații este data de încărcare a instalațiilor de încălzire (27 septembrie 2021) și că aceste debranșări sunt reglementate prin lege (Ordinul ANRSC nr. 91/2007). Fiecare solicitant trebuie să dețină, printre alte documente, avizul și procesul verbal de debranșare întocmite de furnizorul de energie termică. Lipsa acestor documente duce la nerecunoșterea legalității debranșării și achitarea de către cei în cauză a unor suprataxe și amenzi.

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *