Ion Lungu: Suceava riscă să ajungă în situația din primăvară. Apel către suceveni pentru a face tot ce este posibil să se revină la scenariul galben

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a făcut în această dimineață, în cadrul conferinței de presă săptămânale, un nou apel către suceveni să respecte regulile impuse de situația epidemiologică la nivelul municipiului. Primarul face apel către suceveni, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus, în condițiile în care, de ieri, municipiul se află în scenariul roșu, cu o incidență a cazurilor de infectare de 3,02 la mia de locuitori.

Ion Lungu a atenționată că fin păcate de ce ne-am temut, nu am scăpat, iar Comitetul Județean de Urgență va stabili măsurile necesare, ca urmare a propunerilor făcute de DSP Suceava, măsuri care vor fi anunțate în această după amiază.

Municipiul are în acest moment 377 de cazuri active. Primarul a precizat că, având în vedere că preșcolarii sunt în vacanță, ar fi de dorit ca grădinițele și creșele să nu fie închise, aspect care va fi discutat în CJSU.

”Dragi suceveni, fac un apel la dumneavoastră, din nou, să facem tot posibilul să reducem numărul cazurilor active, în așa fel încât să revenim la scenariul galben. Dacă se va păstra tendința din ultimele zile și numărul de cazuri va crește zi de zi, riscăm să ajungem într-o situație mai delicată, așa cum a fost în primăvară, ceea ce nu ne dorim. Dacă în primăvară sloganul era stați acasă, acum sloganul este să purtați mască”, a transmis primarul.

Acesta a mai spus că așa cum s-a reușit în primăvară, purtând mască în instituții publice, spații publice, birouri și păstrând distanța, se poate reuși și acum.

”Conform legii intrăm în scenariul roșu, se dau niște restricții pentru termen de 14 zile, după care se reanalizează. Și eu sper ca în următoarele 14 zile să revenim, dacă este posibil, înapoi la scenariul galben. Să facem tot ce este posibil să limităm creșterea numărului de persoane active în orașul nostru. E un lucru care nu este foarte simplu, dar nici imposibil. Repet încă o dată, noi în primăvară am demonstrat acest lucru”, a declarat Ion Lungu

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *