Mopan Suceava
Actualitate

„Noapte de foc” pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava. Echipajul medical minune a salvat alți doi pacienți cu AVC acut, unul trimis de la Centrul Universitar Iași, celălalt de la Bârlad

În noaptea precedentă a fost o luptă contra cronometru pentru salvarea a doi pacienți cu AVC ischemic acut, unul din Centrul Universitar Iași si al doilea din Bârlad.

Spitalul Municipal din Bârlad a trimis un pacient de sex masculin de 68 de ani. Apelul a fost făcut la ora 22:30, pacientul ajungând cu ambulanta la ora 02:00.

Spitalul Clinic de Neurochirugie „Nicolae Oblu” Iași a trimis către SCJU Suceava o pacientă de 50 de ani cu AVC ischemic acut. Solicitarea a fost făcută la ora 02:30 și a ajuns la ora 06:00.

Ambele intervenții au fost efectuate cu succes, pacienții prezentând evoluție favorabilă.

Echipa multidisciplinară care a participat a fost formată din medici și asistenții UPU (dr. Buza Arcadie, dr.Tiron Roxana, as. Sârghie Teodora), medic neurolog dr. Ana Burca, medici și asistenți radiologie intervențională (dr. Lulciuc Catalin, dr. Crețeanu Mihai, medic rezident Pădurarii Diana și as. Serediuc Alexandru) medic și asistent ATI (dr. Danilevici Georgiana și as. Luntrașu Mihaela).

Datorită, în primul rând, cadrelor medicale de excepție, a heliportului și a aparaturii de care dispune Spitalul Clinic Suceava, tot mai multe cazuri grave, de la alte spitale universitare și județene, sunt transferate către echipa de îngeri salvatori de la Suceava. Toate cazurile au fost rezolvate cu succes.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *