Warning: getimagesize(/home9/suceavps/public_html/wp-content/uploads/2018/12/noaptea-cea-mai-lunga-2018-m.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home9/suceavps/public_html/wp-content/plugins/wonderm00ns-simple-facebook-open-graph-tags/public/class-webdados-fb-open-graph-public.php on line 1141

Noaptea cea mai lungă, pe 22 decembrie la Muzeul Bucovinei. Prin Suceava la 1900, cu sistemul de realitate virtuală lansat cu această ocazie

Şi în acest an Muzeul Bucovinei organizează manifestarea NOAPTEA CEA MAI LUNGĂ.
Devenită deja manifestare tradiţională în agenda evenimentelor culturale de succes pe care instituţia muzeală le organizează, Noaptea cea mai lungă – sărbătorirea solstiţiului de iarnă, aşteaptă publicul, în data de 22 decembrie 2018, începând cu ora 17.30 la evenimentele organizate.
Intrarea la evenimentele pregătite cu acest prilej şi vizitarea Muzeului de Istorie, locaţia în care acestea se desfăşoară, va fi gratuită între orele 18 – 24, aşa cum Muzeul Bucovinei a obişnuit deja publicul.
O noutate absolute şi o atracţie deosebită, în acest an, o reprezintă lansarea sistemului de realitate virtuală – prin Suceava la 1900. Într-un cadru creat special pentru acest moment, Muzeul Bucovinei îşi aşteaptă vizitatorii, pe 22 decembrie, să călătorească pe străzile Sucevei de acum 100 de ani.
Din program:
Ora 1730 – Crucea de lumină – Moment dedicat eroilor Revoluției române (aprinderea lumânărilor din Piața Drapelului)
Ora 1745 – Medalion Dumitru Rusu , la Muzeul de Istorie, Sala de Conferințe.
Ora 1830- Lansare Virtual Reality system – Prin Suceava la 1900, la Muzeul de Istorie.
Ora 19 – Concert de colinde susținut de Corul Ciprian Porumbescu Suceava, Muzeul de Istorie, Sala de Conferințe.

Please follow and like us:

8 comentarii la „Noaptea cea mai lungă, pe 22 decembrie la Muzeul Bucovinei. Prin Suceava la 1900, cu sistemul de realitate virtuală lansat cu această ocazie

 • 15 decembrie 2018 la 20:12
  Permalink

  Ceva droguri de la familia lui Gaza-Dragusanul na trecut domnu Ursu in program daca tot este noaptea cea mai lunga? Nu le-au ramas mmic din sant de astavara?

  Răspunde
 • 16 decembrie 2018 la 15:07
  Permalink

  Presa libera si foarte libera din Suceava n-a stiut sau nu a vrut sa stie ca era proaspăt CONDAMNAT la data la care domnul vizat in dosarul penal de mai jos era și mare sef la festivalul de rock de la Suceava, pus de taticu si ajutad pe taticu sa bajocureasca cetatea lui Petru I Musat si pe oamenii cinstiti si credinciosi din Tara mănăstirilor. Ghici de ce nu a stiut asta presa libera si foarte libera. Poate pentru ca aceasta presa se gaseste in insiruita pe afisele instituțiilor culturale ca parteneri. Si cum sa spuna public un partener ceea ce nu e de spus public?

  Nr. unic (nr. format vechi) : 1174/117/2018
  Data inregistrarii 15.03.2018
  Data ultimei modificari: 16.09.2018
  Sectie: Secţia Penală
  Materie: Penal
  Obiect: consumul ilicit de droguri (Legea 143/2000 art. 4)
  Stadiu procesual: Fond

  Părţi
  Nume Calitate parte
  DRĂGUŞANUL ANDREI TEODOR Inculpat

  Şedinţe
  14.08.2018
  Ora estimata: 8:30
  Complet: Complet X F NCP
  Tip solutie: Condamnare
  Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. (1), (4) ?i (10) C. proc. pen. raportat la art. 83 C. pen. stabileşte pedeapsa de 6 luni închisoare în sarcina inculpatului D. A. T., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de de?inere fără drept de droguri de riusc ?i de mare risc în vederea consumului, prevăzută de art. 4 alin. (1) ?i (2) din Legea nr. 143/2000. În baza art. 83 alin. (1), (3) C. pen. amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Cluj la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) – e) se comunică Serviciului de Probaţiune Cluj. În baza art. 85 alin. (2) C. pen. impune inculpatului să execute obliga?ia de a efectua la Primăria Cluj-Napoca sau la Tribunalul Cluj un număr de 30 de zile de muncă în folosul comunită?ii. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere şi obligaţiilor impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. (1) C. proc. pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 1300 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Onorariul de 520 lei cuvenit apărătorului din oficiu se va avansa din FMJ către av. S. A. S. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14 august 2018.
  Document: Hotarâre 240/2018 14.08.2018

  10.08.2018
  Ora estimata: 8:30
  Complet: Complet X F NCP
  Tip solutie: Amână cauza
  Solutia pe scurt: amână pronunţarea pentru data de 14.08.2018
  Document: Încheiere – Amânare iniţială a pronunţării 10.08.2018

  Răspunde
 • 16 decembrie 2018 la 15:10
  Permalink

  Noaptea cea mai lunga, in acest caz, cu intelesul de Noaptea mintii! Intunericul cel mai lung si mai adanc. bezna din dovlecii de pe umeri.

  Răspunde
 • 16 decembrie 2018 la 15:24
  Permalink

  Pai ia te uita ce avem noi aici…
  Zice Gaza-tatal pe blogul lui de aruncat cu falsuri si noroi in oricine (http://dragusanul.ro/cap-de-afis-bucovina-rock-castle-2019):
  ”Ediția Bucovina Rock Castle 2019 înseamnă, pentru mine, ultima – înainte de pensionare și, tocmai de aceea, vreau să-i văd pe tinerii care vor veni în Șanțul Cetății, ca să trăiască și ei același vis, mai fericiți decât au fost vreodată. E drept că, fiind eu un sentimental, i-am cerut lui Andi să-mi aducă…”
  Cum , nu stiti ce sa aduca Andi? Sa fim seriosi! N-ati stiut, dar acum știti cu siguranta ce poate sa aduca fiul lui Dragusanul în groapa de la cetate…
  Cultura, fratilor, cultura de la Cluj! Acea cultura care la Cluj se pedepseste cu 6 luni de inchisoare! Toate celelalte droguri existau deja in groapă, asigurate de organizatori sub comanda lui Dragusanuă-tatal, doar unul mai lipsea ori nu exista in cantitate siuficienta. Si cum Andi rezolva totul…

  Răspunde
 • 16 decembrie 2018 la 15:48
  Permalink

  ”Consiliul Judeţean Suceava înţelege Bucovina Rock Castle drept ceea ce este, adică drept expresia culturală admirabilă a generaţiilor pe care se întemeiază viitorul. Şi, desigur, drept alt blazon al judeţului, care ne poziţionează la loc de cinste pe harta spiritualităţii europene” (http://dragusanul.ro/bucovina-rock-castle-2019-sprijin-total).
  Intocmai. Nici nu putea fi altfel cu un asemenea director de festival si cu o cultura ca cea pe care o face Dragusanul. Mirarea mea este legata de entuziasmul reusitei: chiar stateam asa jos la consumul de …alea care dau ”cultura admirabila a generațiilor pe care se intemeiaza viitorul” (in viziunea autorului)?

  Răspunde
 • 16 decembrie 2018 la 17:56
  Permalink

  Văzând maniera in care junele Gâză a fost prins cu ocaua mică și cu fumu-n nas,cu prafurile în desagi,însă nu trecând în stil bejenar,pe șeaua Tihuței,spre bicisnica,deficitara in rock,Bucovina,ci încălcând exact regulamentul festivalului de la Bonțida – Cluj…
  https://electriccastle.ro/rules-and-regulations
  …apoi,mai văzând noi și că alții nu glumesc în materia asta,știind noi chiar mai multem și mai urâte destrăbălări și dezmățuri,blasfemii,nu se poate să nu spunem pe șleau:
  – la ediția din 2019 ,panarama cunoscută drept BRC nu va mai fi ca precedentele,adică nice poliția nice jandarmeria,nice organele care veghează la orice (ca fenomen,desigur…)nu vor mai putea,în fapt,să asigure protagoniștilor din șanțul Cetății confortul necesar ca să se micționeze ei pe zidurile cetății,să se drogheze la greu,să-și verse umorile și scursorile în incinta monumentului istoric,iar deasupra tuturora să vegheze, ca Manitu, spiritul tutelar al asocierii Flutur&Ursu&Gâză…
  Cel mai probabil,va fi nevoie de măsuri legale,prin demersuri legale,cei 11 ani de sfidare și feștelire a banului public terbuie să-și primească și recompensa finală…

  Răspunde
 • 19 decembrie 2018 la 19:23
  Permalink

  Ăi fratilor, omu îi pur și simplu cretin si nimi nu vra sa ieie asta în samî!
  Cî doarî cum ai sa ti mai apuci tu să graiești la popor di cultura si de educatia altor tineri cand tu ai dat faliment cu al tau si te-i pomnit cu dâsul condamnat? Taci la naiba din gurâ macară, ăi tu ăi, câ doarâ in lumea aiasta sunt și oamini cari ti cunosc bini și știu ci drac spurcat îmi esti!
  Ian uiti cum lingi ca o gâzâ tot ci poate si are gura plinî de culturi si di grija copiilor altora, magari nipotcovit ce-mi ești!
  http://dragusanul.ro/sarbatoritul-bucovina-rock-castle-dodo-popovici

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *