Percheziții la locuințele hoților din Vicovu de Sus care au spart sedii de firme, case dar și Căminul cultural de la Bica. Cătălin Dumitru B. și Ionuț Alexandru C. au recunoscut alte furturi comise în orașul natal

În urma activităților desfășurate de Compartimentul de Investigații Criminale Vicovu de Sus coroborate cu datele obținute de la polițiștii Secției 4 poliție Rurală Gălănești s-a stabilit că autorii furtului comis în perioada 12-15.04.2019 din incinta unui imobil aparținând unui localnic și a furtului comis în noaptea de 19/20.07.2019 din incinta biroul  unei firme din Vicovu de Sus, sunt Cătălin-Dumitru B.  de 19 ani și Ionuț Alexandru C. de 21 ani, ambii din orașul Vicovu de Sus.

La 13.08.2019, Judecătoria Rădăuți a încuviințat efectuarea a două percheziții domiciliare la domiciliile susnumiților.

La 20.08.2019 s-a procedat la scoaterea celor doi din arestul preventiv și conducerea acestora la domiciliile lor unde s-a procedat la efectuarea perchezițiilor domiciliare.

În urma desfășurării acestor activități au fost identificate și ridicate mai multe bunuri printre care:

– un TV tip LCD cu diagonala de circa 100 cm. prevăzut cu telecomandă;

– două boxe audio;

– o stație audio marca l;

– o bormașină marca DeWalter;

–  un flex marca WORK Zone, precum și alte bunuri care interesează cauza.

După efectuarea percheziției s-a luat legătura cu procurorul de caz care a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de cei doi suspecți pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat. Cătălin DumitruBuzincu a  recunoscut comiterea celor două furturi, . recunoscând de asemenea că televizorul tip LCD și alte bunuri identificate în urma efectuării percheziției domiciliare provin din comiterea furtului din imobilul aparținând mai sus amintitului vicovean.

Cercetările sunt continuate față de Cătălin-Dumitru B. și Ionuț Alexandru C. pentru săvârșirea a alte două infracțiuni de „furt calificat”. Pagubele produse prin aceste două noi furturi dovedite sunt de aproximativ 5000 lei.

 

Reamintim că cei doi tineri hoți din Vicovu de Sus au fost arestați în prima parte a acestei luni  pentru că au furat dintr-un magazin din comuna Bilca dar și din Căminul cultural al localității vecine.
În urma probatoriului administrat s-a dispus ieri măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore a celor doi pentru comiterea a trei infracțiuni de furt calificat și o infracțiune de tentativă la infracțiunea de furt calificat, operațiuni infracționale  realizate în această vară la Bilca, unde au spart un magazin dar și Căminul cultural al comunei.

O percheziție precedentă a identificat la domiciliile celor doi mai multe bunuri similare celor sustrase în noaptea de 23/24.06.2019,  din interiorul Căminului Cultural Bilca. Au fost identificate atunci și mai multe cartele telefonice, telefoane mobile și un televizor LCD, susceptibil că ar fi fost sustrase în noaptea de 21/22.07.2019  de o societate comercială din Bilca. Prejudiciul provocat Căminului cultural din Bilca și magazinului din comuna vecină Vicovului de Sus a fost recuperat în proporție de 55 %, respectiv bunuri în valoare de circa 11.000 lei.

Cei doi hoți din Vicovu de Sus rămân în arest.

 

 

Please follow and like us:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *