Cod galben de furtună în județul Suceava, până mâine la ora 10.00. Cod galben și portocaliu în majoritatea județelor țării

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi avertizări cod galben și portocaliu de instabilitate atmosferică accentuate pentru aproape întrega țară. Județul Suceava este în întregime sub cod galben.

COD GALBEN:

Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în nordul, nord-vestul, centrul, estul și sud-estul teritoriului. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp. Pe parcursul nopții aria manifestărilor de instabilitate atmosferică va fi în restrângere.

COD PORTOCALIU:

Interval de valabilitate: 31 iulie, ora 10:00 – 01 august, ora 03:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată – ploi abundente

Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat, local în estul Moldovei, sud-estul Transilvaniei, nordul Munteniei și al Dobrogei, precum și în zona Carpaților de Curbură vor fi averse torențiale ce vor acumula local 40…60 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *