Mopan Suceava
ActualitateCultural

FINAL APOTEOTIC CU OVIDIU LIPAN ȚĂNDĂRICĂ LA ”LUME, LUME…HAI LA TÂRG!”

Mii de suceveni dar și turiști veniți din alte părți au fost  prezenți  în această seară în incinta Muzeului Satului Bucovinean la extraordinarul spectacol susținut de Ovidiu Lipan Țăndărică și Fanfara Shukar din Zece Prăjini. Organizatorii apreciază că numărul spectatorilor a fost mai mare anul acesta decât la edițiile din anii trecuți ale Târgului Meșterilor Populari, devenit acum ”Lume, lume…Hai la Târg!”.

Celebrul Ovidiu Lipan Țăndărică a copleșit publicul pe parcursul unui recital ce a durat mai bine de un ceas, cu melodii lăutărești, compoziții instrumentale, cântece populare, inegalabilul său recital de tobe, culminând în final cu o dedicație specială pentru publicul prezent, o interpretare originală a cunoscutului cântec ”Cântă cucu-n Bucovina”.

Alte câteva mii de vizitatori au trecut porțile Muzeului Satului Bucovinean pe tot parcursul zilei de astăzi, admirând și nu în puține cazuri cumpărând obiecte valoroase, fie acestea de artizanat, cu funcție decorativă sau/și utilitare dar și de anticariat. Produsele gastronomice tradiționale  din zona Bucovinei au fost de asemenea pe deplin apreciate de public.

Organizatorii, Consiliul Județean Suceava și Muzeul Bucovinei au pregătit diplome de participare pentru toți participanții, meșteri populari, anticari și producători tradiționali. În urma jurării realizate de specialiștii din cadrul Serviciului Etnografie al Muzeului Bucovinei au fost acordate și premiile primei ediții a evenimentului ”Lume, lume…Hai la Târg!”. Premiul special pentru continuitate și transmiterea meșteșugurilor tradiționale a fost acordat Mariei Căldăraru și lui Neculai Junior din Brătei, județul Sibiu precum și Palaguței Hodor de la Asociația Meșterilor Populari din Cluj. Un alt premiu special, pentru creativitate și reinterpretarea meșteșugului tradițional a fost înmânat lui Liviu Săhlean din Bucșoaia – Frasin. Trofeul ”Bucovina” a fost decernat meșterului popular Mathe Denes, din Corund, județul Harghita, pentru păstrarea meșteșugurilor tradiționale și autenticitate.

Lume, lume… vă poftim la Târg și la anul!

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *