Strada Libertății transformată în parcare pentru Prefectură? Inițiativă a Consiliului local Suceava deloc bine primită de locuitorii din zonă

Transformarea străzii Libertății în zonă de parcare pentru automobilele Prefecturii Suceava, nu este deloc bine primită.

Un proiect de hotărâre de Consiliu local municipal Suceava, urmează să fie supus plenului deliberativului municipal mâine. Aleșii locali vor trebui să țină cont și de opiniile riveranilor care au făcut public următorul comunicat de presă:

 

”Noi, locatarii din blocul nr.1, str. Libertății, Mun. Suceava, va informăm prin prezentul comunicat că ne opunem proiectului de hotărâre privind schimbarea de destinație a străzii Libertății din stradă în parcare.

Acest proiect a fost inițiat de Primarul Mun. Suceava și este propus, fără consultarea riveranilor, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului Suceava, din data de joi, 24 octombrie. 

 

Accesul pe strada Libertății a fost restricționat exclusiv pentru autoturismele Instituției Prefectului, prin montarea ilegală de indicatoare rutiere, fapt care a fost deja amendat în multiple rânduri de Serviciul Poliției Rutiere. Mai mult, Primăria intenționează să monteze abuziv o barieră auto, conform Certificatului de Urbanism nr. 1429 din 09.10.2019, pentru a interzice accesul pe str. Libertății atât riveranilor, cât și restului cetățenilor din Mun. Suceava.

Se încearcă astfel privatizarea domeniului public al Municipiului, contrar interesului cetățenilor și în beneficiul exclusiv al Instituției Prefectului Jud. Suceava. 

 

De asemenea, legea este încălcată cu bună știință, deoarece gararea și parcarea autovehiculelor la mai puțin de 5 m de ferestrele camerelor de locuit este interzisă de “Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației”, aprobate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 119/2014. 

Vă anexăm tabelul cu semnatari ai acestui comunicat.

Cu respect,

Locatarii din blocul nr.1, str. Libertății, Mun. Suceava”.

 

Așteptăm punctul de vedere al aleșilor  locali, mâine după ora 14.00, în plenul ședinței de Consiliu municipal Suceava.

Readucem în discuție faptul că strada Libertății precum și capătul de stradă Aleea Nucului, dinspre Vasile Bumbac către esplanadă se dorește a fi preluate de Consiliul Județean și Prefectură pentru a fi transformate în locuri de parcare pentru cele două instituții care își desfășoară activitatea  în Palatul Administrativ. Pentru riveranii care și-au parcat de multă vreme încoace, fără să fie deranjați,  mașinile pe porțiunile de străzi ce fac obiectul acestor proiecte de hotărâre de consiliu local, măsurile nu sunt ok.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *