Silvicultorii sportivi suceveni au obținut mai multe premii la concursurile organizate anul acesta la ”Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor” de la Băile Felix – Oradea

Inginerul silvic Cezar Straton, publicist și scriitor, lider la nivel județean și național al Federației Sindicatului ”Silva”,  care are cea mai bună reprezentare în cadrul Direcției Silvice Suceava, a fost cel mai potrivit reporter pentru silvicultorii suceveni la ”Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor – Băile Felix, 12-13 septembrie 2019”.  Acolo pădurarii suceveni de la Direcția Silvică Suceava au dovedit că sunt în continuare pilde pentru colegii lor din România, dar și din celelalte țări participante la acest eveniment. În articolul de astăzi este vorba numai despre competițiile sportive, din această suită de evenimente care a cuprins și componente mai complexe. Dar nici activitățile sportive nu trebuie să fie lăsate deoparte.

Suceava smartpress a vorbit cu o zi în urmă despre rezultatul formidabil obținut de Vasile Vlăișan, pădurarul de la OS Falcău, de loc din Vicovu de Jos, Remezău, vicecampion la tenis de masă în cadrul competițiilor sportive organizate cu acest important prilej.

Dar lumea silvicultorilor sportivi nu s-a născut odată cu ”Vlaiș” de pe Remezău. El  a provocat ori a contribuit însă, la o bună emulație.

Astfel încât, cu scuzele de rigoare pentru silvicultorii sportivi suceveni care nu au fost până acum îndeajuns promovați, transcriem comuncatul de presă semnat de Cezar Straton, lider al Sindicatului ”Silvicultorul”, președinte al filialei de la Direcția Silvică Suceava, vicepreședinte la  nivel național, care a participat la evenimentele prilejuite de ”Manifestările Internaționale ale Silvicultorilor – Băile Felix, 12-13 septembrie 2019”:

 ”Silvicultorii suceveni au dovedit și la actuala ediție că nu sunt doar vrednici slujitori ai codrului, ci și buni sportivi, obținând rezultate notabile la multe dintre cele 7 discipline de concurs (tenis de câmp, tenis de masă, șah, table, darts, fotbal, whist).

Astfel, Ciprian Costan (O.S. Dolhasca) a păstrat trofeul probei de tenis de câmp (simplu), câștigat în premieră la ediția din 2018, desfășurată la Călimănești-Căciulata, dar și-a adăugat în palmares, la Băile Felix, și locul doi la proba de dublu a aceleiași discipline (alături de Lucian Zamfir de la echipa sindicatului D.S. Vrancea).

Se pare că în Luncile Siretului ființează o adevărată ”pepinieră sportivă”: subunitatea menționată asigură nu mai puțin de patru componenți ai echipei de fotbal a sindicatului Direcției Silvice Suceava (inclusiv laureatul amintit mai sus), dintre care Sergiu Beclea a fost desemnat ex-aequo, golgeterul (9 goluri marcate în 3 meciuri) campionatului de fotbal în 6!

La tenis de masă, Vlăișan Vasile (O.S. Falcău) a disputat finala, după ce la edițiile precedente câștigase în mod repetat locul întâi, inclusiv în fața unor ambițioși concurenți reprezentând alte țări invitate.

Nicolae Andronic (D.S. Suceava) a obținut o mențiune la concursul de table. Felicitări tuturor colegilor sportivi, mulțumiri organizatorilor, bihorenii dovedindu-se și de această dată gazde perfecte!”.

Ne bucurăm pentru toți și dorim succes tuturor silvicultorilor suceveni cu veleități sportive  la viitoarea competiție de acest fel.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *