Tânăr de 23 de ani din Vicovu de Jos, fără permis și băut la volan, condamnat anterior pentru infracțiuni rutiere, prins și dus în arest, după o urmărire nocturnă pe drumurile și peste ogoarele din ” Câmp”

Miercuri 19 ianuarie pe la ora 19:30, lucrătorii de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești au obținut o informație cu privire la faptul că faptul că C.C. un tânăr de 23 ani din comuna Vicovu de Jos, circulă cu un autoturism fiind în stare de ebrietate.

Pe la ora 19.55, pe raza comunei Vicovu de Jos, în jurul orei 19:55, a fost identificat în trafic autoturismul marca Mercedes Benz, de culoare gri, care se îndrepta că drumul din cătunul „Câmp”, din localitate. S-a procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire, acustice și luminoase ale autospecialei față de autoturismul în cauză.

Autoturismul a încetinit viteza de deplasare și a oprit pe partea dreaptă a părții carosabile, iar în momentul în care agenții de poliție au coborât din autospecială și s-au îndreptat către acesta, conducătorul auto a manevrat brusc autoturismul în marșarier câțiva metri,  a schimbat brusc direcția de mers spre dreapta și a început să ruleze în viteză pe un drum comunal neclasificat, înspre terenurile agricole din zonă.

Întrucât conducătorul auto nu s-a conformat semnalelor legale de oprire, încercând în mod evident să se sustragă de la control, s-a procedat la urmărirea autoturismului marca Mercedes Benz, pe o distanță de mai mulți kilometri.

Conducătorul auto a schimbat în mod repetat direcția de deplasare, ieșind de pe drumul comunal, rulând cu viteză excesivă pe mai multe drumuri de exploatare agricolă, iar apoi pe terenurile agricole arate din zona cătunului ”Câmp”.          

Pe timpul urmăririi, pe fondul terenului accidentat, autoturismul marca Mercedes Benz a ieșit din raza vizuală a lucrătorilor de poliție, nemaiputând fi identificat inițial.

S-a continuat urmărirea pe terenurile agricole, pe traseul urmelor lăsate de autoturismul în cauză (terenul fiind arat, urmele erau vizibile), după o distanță de aproximativ 3 km, s-a constatat că autoturismul a ieșit de pe terenurile agricole într-un drum comunal neclasificat din cătunul ”Câmp”.

Continuându-se verificările în toată zona, autoturismul a fost identificat parcat pe partea dreaptă la o distanță de aproximativ 50 de metri de locuința G.C., tatăl lui C.C., conducătorul autovehiculului.

Autoturismul prezenta avarii în partea din față, iar ambele plăcuțe cu numere de înmatriculare  lipseau, fiind rupte.

În urma verificării în bazele de date după seria de șasiu, s-a stabilit faptul că autoturismul identificat parcat este autoturismul urmărit, care s-a sustras controlului, marca Mercedes Benz.

În curtea imobilului aparținând lui C.G. au fost observați acesta cât și fiul său, conducătorul auto C.C.

Acesta din urmă a ieșit în mod repetat din curte în drumul public și nu a cooperat cu lucrătorii de poliție în cadrul verificărilor efectuate, manifestând un comportament agresiv, agitat, fiind în mod evident sub influența alcoolului. Pe fondul comportamentului acestuia, lucrătorii de poliție au solicitat sprijin, în același loc fiind direcționată și o altă patrulă din cadrul Secției 3 Marginea.

Pe toată perioada cercetărilor la fața locului, C.C. s-a manifestat în permanență agresiv și nu a cooperat cu organele de poliție.

După sosirea în sprijin a celorlalți lucrători de poliție, întrucât tânărul  manifesta în continuare un comportament recalcitrant, total necooperant și agresiv verbal la adresa lucrătorilor de poliție, s-a procedat la imobilizarea și încătușarea forțată a acestuia. I s-a solicitat să fie testat cu aparatul etilotest omologat, însă a refuzat inițial, după care a acceptat, rezultatul testului fiind de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la Spitalul Municipal Rădăuți, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, vicoveanul a refuzat prelevarea de mostre biologice în prezența personalului medical.

Efectuându-se verificări în bazele de date s-a stabilit faptul că acesta nu este posesor de permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, analizând fișa de cazier judiciar a a lui C.C. s-a constatat faptul că acesta se află în stare de recidivă postexecutorie fiind condamnat anterior, pentru comiterea în mod repetat de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărșirea infracțiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere”  și „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

În urma probatoriului administrat față de C.C. a fost dispusă continuarea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunilor susmenționate, iar prin ordonanța organelor de cercetare penală a poliție judiciare a fost dispusă măsura reținerii preventive pentru o perioadă de 24 de ore.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.