Lemn traficat la negru pe șoselele județului, informatori și analfabetism fucțional

Lucrătorii din presă sunt des criticați pentru că scapă perle, le alunecă degetele pe tastatură, sunt turmentați etc. Acum, mai nou, ei vor să scape de plata impozitului pe profit. Dincolo de faptul că dintre colegii de breaslă de aici, de la Suceava, nimeni dintre jurnaliștii onești nu au cerut acest favor, propunem o știre care sigur, vă va trezi interesul, așa cum a fost redactată de un contemporan al nostru, bine intenționat de altfel, acum polițist, plătit din bugetul public, cu un oarecare grad. Pentru cei care nu doresc să parcurgă textul până la capăt, precizăm că este vorba despre un transport de lemn fără acte, în cantitate de ceva mai mult de 20 de metri cubi. Nu vom șterge din comunicat indiciile, pentru savoarea lecturii:

”La 12.02.2020, orele 19.28, echipajul de poliție din cadrul SPR 3 Marginea și echipajul de poliție din cadrul B.O.P. Rădăuți au identificat pe str. Speranței autoutilitara marca Mercedes care se deplasa dinspre depozitul societății Sc. CumarCom Srl Marginea, pe un drum secundar, către com. Sucevița, fără a fi încărcată cu material lemnoase. 

Având în vedere datele deținute din care rezulta că, la data de 12.02.2020, orele 18,00, autoutilitara în cauză, în baza Avizului de Însoțire Primar, a efectuat un transport de materiale lemnoase către SC. MarMob Srl Marginea și urma să fie folosită pentru efectuare unui transport multiplu de materiale lemnoase, s-a procedat la interogarea aplicației, după care echipajele au fost dispuse pe principalele căi de acces dinspre com. Sucevița către com. Marginea, în vederea interceptării transportului de materiale lemnoase, fiind efectuate pânde.

Totodată, la orele 19,39, un apelant anonim a apelat SNUAU 112 și a sesizat că în Marginea se încarcă lemn neștampilat cu o mașina, însă având în vedere cele prezentate mai sus, echipajele au continuat supravegherea locației autoutilitarei, care la scurt timp după ce s-a pus în mișcare venind dinspre fondul forestier  zona „Șoarecu”, autoutilitara marca Mercedes, încărcată cu material lemnos, a fost oprită pentru control pe DN 17 A din com. Marginea.

Conducătorul autoutilitarei a fost identificat ca fiind M.I. care a prezentat pentru control documentele personale, cele ale autoutilitarei, precum și Avizul de Însoțire Primar din 12.02.2020, orele 17,38,18.

 Ca urmare a faptului că acest aviz prezentat, fusese folosit anterior pentru efectuarea unui transport de materiale lemnoase s-a procedat, din nou, autoutilitara a fost condusă la depozitul „Atelier Împletituri” din cadrul O.S. Marginea unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii, stabilindu-se că aceasta transporta cantitatea de 20,34 m.c. lemn rotund pentru cherestea de esență rășinoase, în valoare de 5918,94 lei.S-a luat măsura sancționării contravenționale a SC  CUMAR COM Srl Marginea, cu amendă în sumă de 15.000 lei, iar cantitatea de 20,34 m.c. lemn rotund a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.”

     

 

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *