Licean hoț de pistoale jucărie, prins de angajatele unui magazin din George Enescu, cu sprijinul sistemului de supraveghere

O demonstrație că în magazinele importante din municipiul Suceava, sistemele de supraveghere funcționează și își justifică prezența, s-a petrecut chiar aseară în unul dintre cele mai cunoscute magazine din cartierul George Enescu.

Ieri, pe la ora 17.00, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 de dispeceratul firmei de pază NGGS despre faptul că o persoană a sustras mai multe bunuri din interiorul  unui magazin important din cartierul mai sus amintit.

Polițiștii care au intervenit l-au găsit oarecum imobilizat în interiorul spațiului comercial pe un minor de 16 ani, din municipiul Suceava, elev de liceu, dovedit ca fiind cel care a sustras bunuri de pe rafturi, în valoare de 10,40 lei. Dânsul a intrat în interiorul magazinului de unde a luat mai multe bunuri şi le-a ascuns în geaca cu care era îmbrăcat, după care s-a îndreptat spre ieşire fără a le achita, fiind oprit imediat de către o angajată, înainte de a ieşi din incintă.

Furtul ca atare a fost, valoric, de mică importanță, și de aceea reprezentanții magazinului au declarat că nu se constituie parte civilă, paguba fiind recuperată în totalitate. S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „furt calificat” pe numele băiatului.

Faptul că adolescentul de 16 ani, care avea în portofel îndeajuns de mulți bani, a decis să fure din micro-raionul destinat copiilor niște pistoale de jucărie, i-au făcut să creadă pe reprezentanții magazinului dar și pe cei ai firmei de pază angajate să protejeze obiectivul că acțiunea de aseară, furtul pistoalelor de jucărie de 10 lei în total, ar fi fost doar o testare a sistemului de protecție al magazinului, în vederea unei lovituri viitoare.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *