Comercianți ilegali de artificii din Maramureș fără noroc, prinși la Pojorâta după ce au intrat într-o tamponare

Ieri dimineață, pe la ora 10.45, Secția 11 Poliție Rurală Pojorâta a fost sesizată prin 112  cu privire la faptul că pe DN 17 la ieșire din comuna Pojorâta către Vatra Dornei, un autoturism avariat a fost abandonat pe partea carosabilă și îngreunează traficul.

După deplasarea la fața locului, polițiștii au identificat autoturismul Audi, care prezenta avarii ușoare în partea din față, fiind încuiat și abandonat. După aproximativ 45 de minute, la fața locului și-au făcut apariția doi bărbați:  Nica Daniel, de 24 ani, din orașul Vișeu de Sus, județul Maramureș care a declarat că în seara de 02.12.2019 a fost implicat într-un accident cu pagube materiale în timp ce conducea autoturismul sus menționat iar ca și pasager în autoturism se afla Hrițcu Petru, de 26 ani, din orașul Vișeu de Sus, județul Maramureș, persoană identificată la fața locului. Cei doi au declarat că  în urma accidentului s-au deplasat în municipiul Vatra Dornei pentru a încheia o constatare amiabilă de accident cu celălalt conducător auto implicat în accident, motiv pentru care au lăsat autoturismul avariat în locul respectiv.

În interiorul autoturismului, pe bancheta din spate se observau mai multe bagaje voluminoase, motiv pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să prezinte pentru control marfa transportată. Cu această ocazie, pe bancheta din spate a autoturismului Audi au fost identificate mai multe articole textile precum și 3 cutii din carton, despre care Nica Daniel, după mai multe ezitări a recunoscut că în acele cutii se află articole pirotehnice. Fiind întrebat despre proveniența acestora, susnumitul nu a putut preciza modul de achiziționare și nici nu a prexentat autorizație de transport și deținere în acest sens.

Cele 3 cutii cu materiale pirotehnice au fost ridicate si transportate la Politia municipiului Câmpulung Moldovenesc în vederea inventarierii, rezultând faptul că acestea conțineau: 94 pachete a câte 20 bucăți articole pirotehnice cat. P1 (1880 bucăți) și 235 pachete a câte 60 buc. art. pirotehnice cat. P1 (14.100 bucăți), despre care cele două persoane afirmă că valorează în jur de 2.500 lei.

Articolele pirotehnice au fost ridicare în vederea continuării cercetărilor.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „orice operațiune cu articole pirotehnice fără drept”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *